VIP atama iddiası Meclis kürsüsüne taşındı

22 Şubat 2015 16:41

AK Parti Milletvekili Özel ile MHP Milletvekili Korkmaz, Meclis kürsüsünde daha önce Isparta Belediyesi'nde yapıldığı iddia edilen bir atama üzerinden tartıştı. Özel ve Korkmaz birbirine yüklendi.

Bir süre önce MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel’in oğlu Gencehan Bozyel’in Isparta Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirildiği, bu şekilde ‘istisnai kadro’dan memur yapılacağı ile ilgili iddialar ortaya çıkmış bunun üzerine belediyeden ‘’Bu teklif ile ilgili Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’ye danışılmış, Sayın Genel Başkanımızın bu tür işlemlerin yasal olmakla birlikte siyasi etik açısından uygun olmadığını belirtmesi üzerine konu tamamen kapatılmıştır’’ yanıtı gelmişti. Önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Milletvekili Recep Özel ile MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz bu konu üzerinden tartıştı. TBMM Genel Kurulu'nda MHP, KPSS dışında istisnai kadro yoluyla kamuya atama sorununun araştırılması için verdiği önergesinin bugün görüşülmesini grup önerisi olarak gündeme getirdi.

‘’VIP ATAMALAR PARALEL YAPI TARAFINDAN ÖNE SÜRÜLÜYOR’’

Özel VIP atama konusunun muhalefet partileri ve paralel yapı tarafından öne sürüldüğünü belirtti. Kamudaki istisnai kadroların ilk kez AK Parti döneminde oluşmadığının altını çizen Özel, ‘’İstisnai kadronun istasyon gibi kullanılmasına hepimizin karşı çıkması gerekir, biz de karşı çıkıyoruz, hepimizin karşı çıkması gerekir. Bir yere bir bakan atanıyor kendi çalışma ekibini kurması için dışarıdan bazı kişileri getirmesi gerekebilir. Buna karşı çıkılmaması lazım. Bu uygulamanın bazı kişileri kayırma haline de gelmemesi gerekir. 1993­2002 arasında çeşitli iktidarlar döneminde istisnai kadrolara 1130 atama yapılmış. Yılda ortalama 120 atama. Kültür Bakanlığı'nda üç günde bir özel kalem müdürü atandığı dönem olmuştur. 2002­2014 arasında AK Parti döneminde ise istisnai kadrolara 787 atama yapılmış. Yılda ortalama 65 atama eder. Geçtiğimiz günlerde Isparta Belediyesinin istisnai kadrosuna bir MHP yöneticisinin oğlu da atandı’’ dedi.

‘’SENİN GENEL BAŞKANIN NEREDE?’’

Özel’e yanıt veren MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz da Isparta'daki belediyeye yapılan atamayı, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin doğru bulmayarak sonlandırdığını söyledi ve ‘’Senin Genel Başkanın nerede?’’ diye sordu.

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...