‘’Isparta benim yeni çocuğum olacak’’

22 Şubat 2015 16:41

Yalvaç eski Belediye Başkanı Tekin Bayram, AKP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı ve 30 yıllık siyasini tecrübesini bu kulvarda kullanmak istediğini belirtti. İlin tüm sorunları ve çözümlerini bildiğini ileri süren Bayram, ‘’Bugüne kadar Yalvaç benim çocuğum gibiydi şimdi Isparta benim çocuğum olacak’’ dedi.

Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapıp yapmayacağı merak konusu olan Yalvaç eski Belediye Başkanı Tekin Bayram, önceki gün kararını verdi. Önceki gün akşamüzeri Yalvaç’tan Isparta’ya gelen Bayram, partiye gelerek başvurusunu yaptı.

‘’YENİ TÜRKİYE’YE KATKI VERMEK ZORUNDAYDIM’’

30 yılı aşkındır siyasetin içinde olduğunu bu süreçte Isparta’nın en ücra köşesine kadar ayak basmadığı yerin kalmadığını ifade eden Bayram, açıklamasında şunları söyledi; ‘’Yalvaç halkının teveccühü ile 20 yıla yakın belediye başkanlığı yaptım. Her zaman Isparta’nın, Yalvaç’ın ve haklı olan insanların yanında oldum. Adalete önem verdim. Hiçbir zaman dürüstlük ve çalışkanlıktan taviz vermedim. Bundan evvel Anavatan Partisi’nde daha sonra Demokrat Parti’de bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerde bana AK Parti’ye geçmem konusundaki teklifini tereddüt etmeden kabul ettim. Yalvaç’ta değişik şeyler yapıldı ve bunların sonucunda seçim kaybedildi. Ama kaybeden Yalvaç oldu. İnanın bir yılda çok büyük pişmanlık var. Her şey de hayır var. Belediye Başkanları aday adayı olamıyor. Belediye başkanı olsaydım istifa edip Milletvekili aday adayı olmayacak ve de belki Isparta’daki hizmetlerde çalışma fırsatı bulunmayacaktı. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile 2023’e adım adım ilerleyen AK Parti’yle yeni Türkiye mimarı olmak istiyoruz. Bunda benim de bir tutum ve katkım olacaksa bu katkıyı vermek için aday adaylığımı koymak zorundaydım.

‘’400 KİŞİLİK İSTİŞARE TOPLANTISINDA BU KARARI ALDIM’’

Arkadaşlarımla pazartesi günü toplandık. En az 400 kişiyle toplandığımızda aday adayı olayım diye istişare ettik. Hepsi aday adayı olmamı istedi. Ben de bu şekilde karar verdim. Isparta’ya AK Parti’nin hizmetlerine katkı sağlamak açısından aday adayı müracaatını yaptık.

‘’30 YILLIK SİYASİ TECRÜBEM VAR’’

30 Mart yerel seçimleri öncesinde bu kutsal ve büyük hareketin içerisine girdim. Bana AK Parti Belediye Başkanlığı adaylığı unvanı verildi. Bu benim için bir şerefti. Herkes bir şeyler olmak istediği halde bana bu teklifin yapılması en büyük şerefti. Şimdi yeni Türkiye hareketine destek vermek ve omuz vermek için aday adayı oluyorum. Aday adayı olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Siyasetteki tecrübe ve birikimlerimi AK Parti için kullanmak istiyorum. Isparta’yı merkez ilçe ve 12 ilçesi, kasaba, köyleriyle topyekun düşünüp hep birlikte kalkındırma amacındayım. Çünkü 30 yıldır büyük tecrübeye sahibim.

‘’YALVAÇ BENİM ÇOCUĞUM GİBİYDİ ŞİMDİ ISPARTA BENİM ÇOCUĞUM OLACAK’’

AK Parti Türkiye’de önemli reformlara imza atıyor, şehirler büyüyor ve gelişiyor, Isparta’mız bu hizmetlerden payını ne kadar alıyor? Isparta’ya çok hizmet ve daha çok yatırım getirmek için aday adayı oluyorum. Gerçekten merkezi hükümeti tanıyan, marka durumunda olan bir kişiyim. Yatırımların neyi nereden ne zaman, en önemli de tuttuğunu koparan bir insanım. Bugüne kadar tuttuğum her şeyi kopardım. Önceden Yalvaç Belediye Başkanı olduğum için oraya ve çevresine hizmet ettim. Beni hep Yalvaçcılık yapıyor gibi gördüler. Benim seçim ve sorumluluk bölgem Yalvaç’tı. Şimdi Isparta’nın tamamına talip oluyorum. Yalvaç’a yaptığımız hizmetlerin daha iyisini ve güzelini Isparta’ya yapmak için aday adayı oluyorum. Yalvaç’ta 25 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra orası benim çocuğum gibiydi. Isparta’da benim çocuğum gibi olacak.

‘’ISPARTA’NIN SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUM’’

Bu işe talip olan herkesle iddiaya hazırım. Isparta’da ayağına gitmediğim köyü yoktur. Kimin ne derdi var gerçekten bilirim. Siz bir şeyleri biliyor ve devletin bürokrasisini tanıyorsanız, projelerin devletten geçirilmesini sağlıyorsanız o aldığınız projelerle hizmetin en iyisini yapacaksınızdır. Isparta’nın sorunlarını ve çözümlerini gerçekten biliyorum. Listeye aday olarak girdiğim takdirde AK Parti’ye çok büyük katkım olacağına inanıyorum. Bugün bana düşen aday adayı olmaktı.’’

 

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...