MARİM Müdürü Eren Afyon’da Enstitü Müdürleri Toplantısı’na katıldı

23 Şubat 2015 19:04

Her yıl düzenli olarak yapılan,  yıl içerisinde yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği ve ileriye yönelik hedeflerin belirlendiği Enstitü Müdürleri Toplantısı 13-15 Şubat 2015 tarihlerinde Afyon'da gerçekleştirildi.

Toplantıya Genel Müdürü  Doç. Dr. Masum BURAK başta olmak üzere TAGEM üst düzey yöneticileri ve Enstitü/istasyon Müdürleri katıldı.

Doç. Dr. Masum BURAK toplantının açılış konuşmasında, dünyadaki bilimsel gelişmelerin yakından takip edildiğini, dünya ile araştırma alanında rekabet etmek için enstitülerimizin altyapılarının uluslararası düzeye ulaştırıldığını,  bu anlamda enstitüler bünyesinde birçok ileri Ar-Ge Merkezinin kurulduğunu ve bunlara yenilerinin eklendiğini ifade etti.

Ayrıca uygulamaya yönelik sonuç odaklı araştırma çalışmalarına ağırlık verilmesi, genel bütçe dışındaki kaynaklardan daha fazla yararlanılması ve kuruluşlarımızın ulusal ve ulusalarası düzeyde görünürlüklerinin artırılması için daha fazla gayret gösterilmesini istedi.

Kamu-özel sektör ve üniversiteler başta olmak üzere sektörün tüm paydaşları ile daha fazla işbirliği yapılması, yapılan faaliyetlerin sektöre ve yerel yönetime duyurulmasının önemine vurgu yapmış bu konuda Enstitü idarecilerine önemli görev düştüğünü belirtti.

Toplantıda daha sonra, Merkez, Bölge ve Konu bazında çalışan enstitülerimizin istek ve sorunlarının paylaşıldığı koordinasyon toplantısını takiben, Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından iç ve ön mali kontrol konularında da bir sunum geçekleştirildi.

Daha sonra, Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren, kurum faaliyetleri ve yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Toplantı kişisel gelişim ve motivasyon konularında alınan yapılan sunumlar ile son buldu.

Toplantı sonucunda, Bakanlığın Ar-Ge çalışmalarının güncel gelişmeler doğrultusunda daha iyi ve verimli hale getirilmesi amacıyla sekretarya tarafından kayda alınan konularla ilgili bir eylem planı hazırlanarak uygulamaya konulacak.

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...