‘’Önümüzdeki 5 yıl bir daha seçim yok, bu son şans Isparta’’

23 Şubat 2015 19:20

MHP 11. Olağan İl Kongresinde yeniden güven tazeleyen İl Başkanı İsa Yalçın, merkezi hükümete yüklendi. Ispartalıları bir konuda uyaran Yalçın, ‘’Önümüzdeki beş yıl bir başka seçim yok. Tek ve son şans 7 Haziran seçimleridir. Pişman olmamak için bu şansı çok iyi kullanmak gerekiyor. Biz doğruları haykırmak için daha da bileniyoruz!’’ dedi.

MHP 11. Olağan İl Kongresi Cumartesi günü Aysan Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye; MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Milletvekili Nevzat Korkmaz, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, MHP Aday adayları Nuri Okutan, Hüseyin Avni Bıçaklı, Hüseyin Uçman, Tuncay Engin, Hakan Demirtaş, Ziya Nuhoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

‘’ISPARTA’YLA 12 YILDIR ALAY ETTİLER’’

Kongrenin açış konuşmalarından sonra kürsüye gelen İl Başkanı İsa Yalçın, partililere seslendi. Yalçın’ın hedefinde AK Parti vardı. 12 yıldır iktidarda olan AKP’nin Ispartalılarla âdeta alay ettiğini ileri süren Yalçın, ‘’Bugüne kadar ‘Bizden önceki iktidarlar Isparta’ya ne yaptılar? Biz Isparta’ya 32 gölet pardon 62 gölet,19 baraj yaptık ve Isparta ovalarında sulanmadık yer bırakmadık. Bırakmayacağız. Eğridir gölünün etrafına ekolojik köyler yapıyoruz. Dereboğazı yolunu, Konya yolunu duble yol yapıyoruz. Gölcüğe Aquapark yapıyoruz’ masalları ile Isparta halkını hep uyuttular. Ispartalıların yani bizlerin hafızalarıyla 12 yıldır alay ettiler. Isparta’yı âdeta sahipsiz bir şehir haline getirdiler. Biz hep şunu söyledik; AKP iktidarı, Isparta’yı seçimden seçime hatırlar. Isparta’nın sahibi yok. Isparta sahipsiz’’ dedi.

‘’ÇİÇEKÇİLİK OSB’DEN HABERİN VAR MI ISPARTAM’’

Isparta’nın sahipsiz olduğunu örneklerle ortaya koyan Yalçın, şöyle devam etti; ‘’Sene 2004, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ‘Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi’ için Valiliğe gönderilen (08.10.2004 tarih 12666 sayılı) yazısında Çiçekçilik Organize Sanayi için Alternatif alan önerilmesi halinde yeniden değerlendirme yapılacağı, Çiçekçilik Organize Sanayinin kurulabileceği, Valiliğe bildirilmesine rağmen; AKP iktidarı ‘Çiçekçilik Organize Sanayi’ için Isparta’da hâlâ yer gösterecek! Ey AKP Teşkilatı, bu konuya niçin sahip çıkmadınız? Isparta’da çiçekçilik sanayinin gelişmesini niçin istemiyorsunuz? Bence istemiyor değiller bu konudan da bihaberler. Isparta büyümüş, büyümemiş onlar için önemli değil. Belki de bu konuların bazılarını ilk defa bizden duyuyorsunuz. Bu konularda niçin hizmet istemediniz? Çünkü haberiniz yok! Çiçekçilik organize sanayini, devlet yer göster kuralım demesine rağmen bu konuyu 12 yıldır görmezden geldiniz!

‘’AK TEŞKİLATI ISPARTA İÇİN 3 MAYMUNU OYNUYOR’’

AKP teşkilatı söz konusu Isparta olunca ‘Görmedim, duymadım, bilmiyorum’ sloganıyla ilimiz için üç maymunu oynuyor. Örnek mi istiyorsunuz işte size bir örnek daha: Açılması yılan hikâyesine dönen Dereboğazı yolu. Dereboğazı yolunun, resmi gazetede 2015 yılı için yatırım bütçesi yok! AKP İktidarı 12 yıldır Isparta’yı cezalandırıyor derken bazı hemşerilerimiz körü körüne muhalefet yaptığımızı düşünüyorlar. Bizler ülkemiz için, Isparta’mız için güzel şeyler yapıldığında elbette teşekkür etmesini de biliriz. Ama bizim Isparta için AKP iktidarına teşekkür etmemize rakamlar müsaade etmiyor.

‘’İŞTE RAKAMLARLA ISPARTA’’

-Isparta nüfusu 2002’de 513 bin 681 iken, 31 Aralık 2014 nüfusumuz 417 bin 774 kişiye düştü. Yani Isparta göçtü. Sebep işsizlik.

-Isparta ekonomisi 12 yıldır gerileme noktasındadır. Isparta'da faal işyeri sayısı ise 11 bin 395'tir. Bu süre zarfında, kapanan işyeri sayısı ise 14 bin 324'tir.

-BDDK verilerine göre esnafın 2007’de bankalara Takipteki borcu 9 milyon TL iken 2014’te bu rakam 105 milyon TL’ye yükselmiştir.

-2002 yılında Isparta’da takipteki icra dosya sayısı 283’tür. Bugün 19 binin üzerindedir. İcra sayısında Türkiye ortalaması yaklaşık 2.3 kat artarken, Isparta ortalaması 60 kat artmıştır. Başka bir değişle yaklaşık her 10 Ispartalıdan biri icralıktır.

-Isparta çiftçisinin 2007’de Bankalara takipteki borcu 481 bin TL iken; 2014’te 9 milyon TL ye çıkmıştır.

‘’AKP’NİN YALANLARINDAN MİLLETİMİZ BIKTI’’

AKP’nin pembe yalanlarından Milletimiz de bıktı. İddia ediyorum Isparta’da AKP döneminde “Devlet tarafından yapılan ve faaliyette olan” baraj sayısı Veysel Eroğlu’nun dediği gibi 19 değil sıfırdır. Isparta’daki Gölet sayısı da ne 32 ne de 61’dir. Isparta’da faal 18 gölet vardır. Bunun 5’ini AKP yapmıştır. (DSİ genel müdürünün açıklamasına göre) İşte sizin kralınız! İşte sahipsiz bırakılan Isparta. Siz ne derseniz değin kral çıplak. Gerçekler ortada. Bugüne kadar hep Ispartalıyı boş laflarla aldattınız.

‘’GÖREVE GELİRSEK TEŞVİKTE ÖNCELİKLE YAPACAKLARIMIZ’’

Isparta için teşvik sistemi değişmeli 3. veya 4.bölgede yer almalıdır. Belde belediyeleri teşvikten yeterince faydalanmalıdır. Kış turizmi için teşvikten faydalanılmalıdır. Yeni teşvik paketi ile tarımda ilimiz ekonomisine büyük katkıları olan “gül, elma, kiraz” a teşvik alınmalıdır. Elma üreticisi zor durumdadır. İhracat iadesi yardımı 2015 yılı için mutlaka alınmalı ve elma borsası kurulmalıdır. Tarımda büyümemizi engelleyen “gizli el” özel hükümdür. Yeniden revize edilmelidir. Özel hüküm uygulamasına paralel olarak; organik tarıma da geçilmelidir. Kozmetik Vadi Projesi hayata geçirilmeli, Kozmetik ve parfüm endüstrisi kurulmalıdır. Hayvancılıkta komşularımız Burdur ve Afyon gibi gereken teşvik ve destek sağlanmalıdır.  Turizm alanlarımız hızla onarılmalı, kış turizmi ve inanç turizm desteklenmelidir. Alternatif turizm türlerinin geliştirilmesi sağlanmalıdır. Medeniyetler coğrafyası olarak adlandırılan Isparta’nın sahip olduğu antik kentler ve yapılar, turizme kazandırılmalıdır. Bu yöreler için özel teşvik alınmalıdır. Sağlık turizm destelenmeli bu alan mutlaka teşvikle canlandırılmalıdır. Isparta’daki Milli Parklar, Tabiat Parkları, Tabiatı Koruma Alanları süratle turizme kazandırılmalıdır. İl Genelinde doğal doku bozulmadan “kentsel dönüşüm” hızla uygulanmalıdır.

‘’ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL BİR DAHA SEÇİM YOK BU SON ŞANS ISPARTA’’

Önümüzdeki beş yıl bir başka seçim yok. Hepimizin de bildiği gibi demokrasilerde en önemli denetim organı sandık olup artık dört yıl boyunca bu denetim olmayacak. Önümüzdeki tek ve son şans 7 Haziran seçimleridir. AKP bir sefer daha yetki alırsa bu sandığın dört yıl sonra önümüze nasıl geleceği meçhuldür. Pişman olmamak için bu şansı çok iyi kullanmak ve bunu da milletimize çok iyi anlatmak zorundayız. İşte biz MHP olarak liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli beyin emrinde ve onun ifade ettiği gibi kollarımızı sıvayarak, ceketimizi atarak, milletle kucaklaşıp doğruları haykırmak için daha da bileniyoruz!’’

Bu haber 893 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...