BAKA, proje hazırlama eğitimlerine başlıyor

24 Şubat 2015 19:24

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Alternatif Turizmin Desteklenmesi, Yenilikçi Teknolojiler ve Yenilenebilir Enerji mali destek programlarından oluşan 2015 Mali Destek Programı Teklif Çağrı hakkında bilgilendirmelerin ardından proje hazırlama eğitimleri vermeye başlıyor. Isparta, Burdur ve Antalya il merkezlerinin yanısıra ilçelerde verilecek eğitimlerde; programın amacı, hedefi ve konuları hakkında hatırlatmalar yapılacak, projenin nasıl hazırlanıp nelere dikkat edileceği konularında katılımcılar bilgilendirilecek.

Antalya, Isparta ve Burdur’un kalkınma ajansı BAKA, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınması çalışmalarını sürdürüyor. Batı Akdeniz’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve özel sektöre yönelik toplam 17 milyon TL bütçeli yeni mali destek programı ilanına çıkan BAKA, proje hazırlama eğitimleri vermeye başlıyor. İl merkezlerinde bilgilendirme toplantılarını tamamlayan BAKA, 2015 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı’nın ilk proje hazırlama eğitimi 24 Şubat Salı günü Antalya’nın Alanya İlçesi’nde ALTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek ve eğitim saat 10.00’da başlayacak.

FİKİR PROJEYE NASIL DÖNÜŞÜR

Potansiyel başvuru sahiplerine yönelik ve gün boyu gerçekleştirilecek proje hazırlama eğitimleri; Manavgat’ta 25 Şubat Çarşamba günü otogardaki MATSO Toplantı Salonu’nda, 26 Şubat’ta Burdur’da BUTSO Konferans Salonu’nda, 27 Şubat’ta da Isparta’da ITSO Konferans Salonu’nda aynı gün Antalya’da AÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu’nda verilecek. Eğitimlerde, fikrin projeye nasıl döndürüleceği, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu, eklerin doldurulmaları, hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat etmeleri gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar, değerlendirme süreci ile sonrası anlatılacak.

BAKA’nın yenilikçi teknolojiler, yenilenebilir enerji ve alternatif turizmin desteklenmesi konularında hibe desteğini içeren 2015 Yılı Mali Destek Programı’nın toplam 17 milyon TL. Proje başvuruları ise, BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılabilecek. 2015 Yılı Mali Destek Programı’na projelerin internet üzerinden son başvuru tarihi 10 Nisan 2015, proje dosyalarının son teslim tarihi ise 17 Nisan 2015 saat 17.00’ye kadar olarak belirlendi. Program hakkında detaylı bilgi, Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı http://www.baka.org.tr internet sitesinden temin edilebilir.

Bu haber 816 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...