Mogadishu kardeş şehir olmak istiyor

24 Şubat 2015 19:32

Somali’nin Mogadishu ili Isparta Belediyesi ile Kardeş şehir olmak için Isparta’ya geldi. Dün saat 12.30’da Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret eden Mogadishu Başkan Yardımcısı Mohammed Shelk Elmi ve Abdirrezzak Adam Arsome Isparta ile kardeş şehir olmak istediklerini dile getirdiler.

Bir süre önce Somali’ye giden Isparta’lı işadamı Ali Çokyaşa’nın misafiri olarak Isparta’ya gelen heyet Isparta’da bir dizi etkinliklerde bulundu. Hem yatırım hem de yardım talebinde bulunan heyet Isparta ile de kardeş ülke olmak istiyorlar.

Makamda yapılan görüşmede, Mogadishu Başkan Yardımcısı Muhammed Sheik Elmi, “ülkemiz yüzyıllarca sömürü ülkesi halinde yaşadı. Dünya ülkeleri ülkemizi sömürürken bize tek yardım eden ülke ise Türkiye oldu. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri, ülkemizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu. Özellikle son yılarda bu yardımlar had safhaya çıktı. Somali halkı olarak Türk Milletine olan hayranlığımız Türkiye’ye gelince bir kez daha artmıştır. Mogadishu olarak Isparta ile kardeş şehir olmak istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da gelen heyetin belediyeye yaptığı ziyaretten memnun kaldığını dile getirerek, imkanlar ve yasalar çerçevesinde her türlü desteği vereceğini dile getirdi.

Günaydın, kardeş şehir talebine sıcak baktığını belirterek, bu konuda gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etti. Günaydın ayrıca Isparta Belediyesinin yaptığı yatırım ve çalışmalarından bahsetti. Günaydın, “Türkiye’de yer altı çalışmalarını tamamlayan tek iliz. Çevrecilik açısından da Çevre Bakanlığı tarafından her yıl ödüllendirilmekteyiz. Belediyelerin asli görevi olmamasına rağmen fabrika kurulması konusunda da büyük adım atan iller arasında birinci sıradayız” dedi.

Günaydın, Mogadishu şehrimize her türlü yardımı yapmaya hazırız. Her iki ülkenin teknik adamlarının bir araya gelerek ülkenizde yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulması ve bu doğrultuda haraket edilmesi gerekmektedir” dedi. 

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...