“Birleşip laminant fabrikaları kurmalıyız”

26 Şubat 2015 18:44

İşadamı Mehmet Yüceer, Isparta’daki kereste sektörünün de halı gibi teknolojiye yenik düşmek üzere olduğunu belirterek “Kerestede laminant çıktı işler sıkıntıya girdi. Gelişime ayak uyduramadık. İllaki kereste kereste diye tutturduk. Sektörümüzü bir ileriye taşımamız ve laminant fabrikaları kurmamız gerekiyor” dedi.

20 yıldır orman ürünleri sektörünün içinde bulunan ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yüceer, sektörün birleşerek yeni teknolojiye ayak uydurması gerektiğini söyledi. Orman ürünlerinin eskiden popüler sektörlerinden biri olduğunu ancak laminantın çıkmasıyla birlikte kendini gelişime ayak uyduramayanların sıkıntıya düştüğünü ifade eden Yüceer, “Halıyı makine halılarının çıkmasından dolayı kaybettik. Kerestede de laminant çıktı işler sıkıntıya girdi. Ancak, laminant parkenin imalatını yapmış olsaydık sıkıntı yaşamazdık. Gelişime ayak uyduramadık. İllaki kereste kereste diye tutturduk. Teknolojinin getirdiği yenilikleri kabul etmedik. Ama yeni teknolojik yatırımlara geçmemiz gerekiyor” dedi.

BİRLEŞMEK GÜCÜMÜZÜ ARTIRIR

Isparta’daki orman ürünleri sektörünün kurtuluşu için önemli bir çağrıda bulunan Yüceer, “Sektörümüzde şuanda 80­90 imalatçı arkadaşlar var. İrili ufaklı firmalar var bazıları kapandı, yani rantabl olarak 15­16 firma bu işi ağırlıklı yapıyor. Birleşip daha büyük imalatlar kurmalıyız. Aylık 1000 metre küp tomruk imalatı yapan ile 100 metre küp imalat yapan firmanın makine parkuru aynı. 10 kişi birleşse çok daha iyi olur. Sektörümüzü bir ileriye taşımamız ve laminant fabrikaları kurmamız gerekiyor. Bizim kereste yaptığımız mamuller ihracata uygun değil ihracata uygun ürünler üretmeliyiz. Laminant üretimine geçsek tamamı ihracat yapılabilir. Artık piyasa bu malzemeleri kabul etmiş. Birleşerek büyük fabrikalar kurmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

Bu haber 1363 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...