Hayırsever İşadamı Senirkent’e okul yaptıracak

30 Ekim 2012 18:35

Hayırsever İşadamı Hüseyin Türkel’in memleketi Senirkent’e yaptıracağı 12 derslikli İmam-Hatip Orta Okulunun protokolü imzalandı.

 Vali Memduh Oğuz’un himayelerinde Senirkent Kaymakamı Ali Yılmaz, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, SDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İl Mili Eğitim Müdürü Sabri Caner, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya ve ilçe protokolünün katılımlarıyla Senirkent İmam-Hatip Lisesinde düzenlenen protokol imza töreninde, Senirkent İlçesine bir okul daha kazandırmanın mutluluğu birlikte yaşandı.

İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner hayırsever vatandaşın böyle bir davranışta bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Okullaşama bakımından Senirkent İlçesinin çok güzel atılımlar gösterdiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Baykal ise Senirkentli hayırsever işadamına teşekkür etti.

Başkan Baykal konuşmasında; “Dinimizin mili eğitim tedrisatına uygun bir biçimde öğretilmesine ülkemizin son derece ihtiyacı olduğuna yürekten inanan bir arkadaşınızım. Bu vesileyle Sayın Hüseyin Türkel’e bu alicenap davranışından dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

İnsana yapılan yatırımın son derece önemli olduğunu belirten Kaymakam Ali Yılmaz ise ilçeye yapılan okul yatımının önemine değindi.

Kaymakam Yılmaz; “Yapılacak olan İmam-Hatip Ortaokulu son derece ihtiyacımızdı, çok isabetli oldu” dedi.

Yaz Kur-an Kursuna giden öğrencilerine Kuran alfabesini almakla işe başlayan Senirkentli Hayırsever İşadamı Hüseyin Türkel ise, öğrencilerin okula ihtiyacı olduğunu öğrenince okul yaptırmaya karar verdiğini belirtti.

HAYIRSEVER İŞADAMI TÜRKEL; “OKUL YAPTIRMA

DÜŞÜNCESİ BİR ANDA İÇİMDEN GELDİ”

Okul yaptırma hikayesini anlatan Türkel; “Ben bu okulu Allahın izniyle elimden geldiği kadar yapacağım. Yazın kuran kursuna devam eden İmam-Hatipli çocuklar vardı, hocaları ile başka bir arkadaşın çocuklar için Kuran Alfabesi alınması gerektiğini kendi aralarında konuşurlarken duydum. Bende söze karışarak kaç paraysa ben vereyim siz ol Kuran Alfabelerini alın dağıtın dedim. Sonra öğrendim ki çocukların okula ihtiyaçları varmış, bir anda içimden geldi ve bu okulu yaptırmaya karar verdim” dedi.

VALİ OĞUZ; “HÜSEYİN BEY, KENARDA DURAN

BİR İYİLİK PINARI GİBİ”

Hayırsever İşadamı Hüseyin Türkel’in geçmişe rahmet geleceğe örnek olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Dünyanın değeri dünya kadardır ve bu dünyanın ne olduğunu da hepimiz biliyoruz. Ama bu dünyayı yüksek bir değere taşıyabilmek içinde böyle eylemlere ihtiyaç var. Esasında sadece yaz kursundaki talebelere Kuran Alfabesi alınmasından ibaret değil Hüseyin Beyin yaptığı şey, böyle ufak tefek olduğunda sessiz sedasız yapılan işler bunlar. Zaten bunlardan kimsenin de haberi olmuyor. Böyle kenarda duran bir iyilik pınarı Hüseyin Bey, bunu sadece Allah rızası için yapan güzel bir insan Hüseyin Bey.

VALİ OĞUZ; “BU GÜZEL DAVRANIŞ, GEÇMİŞE

RAHMET GELECEĞE ÖRNEK BİR DAVRANIŞTIR”

Hüseyin Beyin bu güzel hareketi geçmişine rahmet olurken geleceğe de örnek bir davranış olacak. Senirkent Halkını böyle hayırlı bir evlat yetiştirdikleri için tebrik ediyorum. İhtiyacınızın karşılanmış olmasından dolayı ayrıca memnuniyet duyuyorum, çünkü bu bir eğitim ve ilim hizmetidir. Zaten dinimizin hedefi de cehaleti ortadan kaldırmaktır, buralarda dinin bilen, kitabını bilen, okuduğunu anlayan, anladığını anlatabilen gençler yetişecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İmam-Hatip Okullarının orta kısımlarının yeniden açılmasının çok önemli olduğunu belirten SDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan, “Sayın Valim bu çok büyük bir ihtiyaçtı, yaklaşık 10-15 senedir bu sıkıntı yaşanıyordu. Ben İlahiyat Fakültesi Hocası olarak çok memnunum, çünkü öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu İmam-Hatip Okullarından geliyor, o nedenle bu okullarda iyi yetişmiş çocuklara ihtiyacımız var. Orta kısımların yeniden açılmış olması bize bu imkanı verdi” dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Hayırsever İşadamı Hüseyin Türkel ve Vali Memduh Oğuz 12 derslikli olarak yapılacak Senirkent İmam-Hatip Orta Okulunun protokolünü imzaladılar.

Bu haber 1469 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...