SDÜ Maliye Bölümü’nden Vergi Haftası Paneli

1 Mart 2015 17:08

Ekonomi ve Yönetim Topluluğu’nun organize ettiği 26. Vergi haftası etkinlikleri kapsamında bir panel düzenlendi. Panele,  SDÜ Maliye Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ali Yavuz, Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Armağan, Davraz Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Nurgül Göğercin, Kaymakkapı Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Ender Karumca, Isparta Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zafer Büyüknohutçu konuşmacı olarak katıldı. Panelde Isparta Defterdar Vekili Esin Ertürk ile birlikte akademik ve idari personelin yanında çok sayıda öğrenci de dinleyici olarak bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Ekonomi ve Yönetim Topluluğu Başkanı Erkam Öztürk kısa bir selamlama konuşması yaptı ve ardından panele geçildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Maliye Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ali Yavuz ilk olarak Türk vergi sistemindeki sorunlardan bahsetti. Vergilerin devlete gelir sağlamak yani fiskal fonksiyon, sosyal denge sağlama amacı ve ekonomik istikrarsızlıkları giderme amacı gibi 3 temel amacı olduğunu belirten Yavuz, Türkiye'de fiskal amacın çok öne çıktığını, özellikle dolaylı vergilerin aşırı yüksekliğinin vergi adaletini ve sosyal amacı zedelediğini vurguladı.

Panelin ikinci konuşmasını SDÜ Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Armağan yaptı.“Türkiye’de Vergi bilinci ve Vergi Ahlakı Nedir?” başlığında etkili bir sunum yapan Armağan vergi uyumu için öncelikle vergi bilincinin oluşmasının lazım geldiğini bu konuda da vatandaşın vergi algısının ve vergi ahlakının önemini vurguladı.

Davraz Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Nurgül Göğercin,  “Devletin olabilmesi için verginin alınması şart, aksi halde bütçe açığı oluşacaktır bu ise devleti olumsuz yönde etkileyecektir.” dedi. En büyük sıkıntılarının kayıt dışı ekonomik hareketlilik olduğunu belirten Göğercin, bu konuda her vatandaşı fahri bir vergi müfettişi olmaya da davet etti.

Sonrasında sırasıyla söz alan Kaymakkapı Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Yardımcısı Ender Karumca, Isparta Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zafer Büyüknohutçu da verginin önemine yönelik sunumlarda bulundu. Soru cevap şeklinde devam eden panelin sonunda katılımcılara Ekonomi ve Yönetim Topluluğu tarafından plaket takdim edildi.

Bu haber 1204 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...