“Davraz,Türkiye ve Isparta için "bir altın madeni"

1 Mart 2015 17:09

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, Isparta MÜSİAD Şubesini ziyaret etti.

Davraz Kayak Merkezinde bir takım incelemelerde bulunmak için Isparta’ya gelen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayak Merkezinde yapılan incelemenin ardından Davraz Sirene Otel’de MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Selim Özkutlu ve MÜSİAD üyeleriyle projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Toplantıda İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir ile kayak merkezi yetkilileri de hazır bulundu. Yarar, Davraz Kayak Merkezinde yapılan toplantının ardından MÜSİAD Isparta Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın yanı sıra, Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan ve MÜSİAD Isparta Şubesi üyeleri yer aldı.

MÜSİAD Isparta Şubesinde üyelerle ile bir araya gelen Yarar, hem kurucusu olduğu derneğin Isparta faaliyetleri hakkında hem de Davraz Kayak Merkezi hakkında bilgi aldı.

Yarar, Davraz Kayak Merkezi’nin Türkiye ve Isparta için "bir altın madeni" olduğunu belirterek, "Burası sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri haline gelebilir" dedi.

Davraz Kayak Merkezi hakkındaki görüşlerini paylaşan Yarar, "Herkes altın madenini dağların altında arar. Kar, beyaz altındır. Bunu iyi işleyen ülkeler, ülkelerinin kalkınmasında kardan faydalanmışlardır. Kayak sporundan faydalanmışlardır. Ben, gördüğüm manzaradan çok memnun kaldım. Buradaki personelimizin teknik bilgisi, dağın yapısı, burası için ümit vadediyor. Kısa zamanda valimizle, belediye başkanımızla bölge yetkilileri, otel sahipleri ile görüşüp, burada bir master plan yapılması lazım. Ona göre bir yol haritası çizilmesi lazım. Bunu yaparsak, ümit ediyorum ki burası sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri haline gelebilir. Çok çalışmamız, gece gündüz bu hedef için koşturmamız lazım" şeklinde konuştu.

Ziyarette MÜSİAD’ın projeleri hakkında kurucu Genel Başkana bilgiler aktaran Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu, bu projeler hakkında da Yarar’la fikir alışverişinde bulundu.

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...