Asker ailelerine belediyeden sıcak karşılama

1 Mart 2015 17:10

Isparta Belediyesi, askerlerin yemin töreninin ardından, asker ve asker ailelerine konaklama noktasında yardımcı oluyor. Yemin töreni sonrasında oluşan konaklama sorununa çözüm için kolları sıvayan Isparta Belediyesi, Başkan Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla asker ve asker ailelerinin başta gönüllü ailelerin yanlarına yerleşmesine yardımcı oluyor. Isparta Belediyesi ayrıca gönüllü ailelerin yanı sıra asker ailelerinin otel ve pansiyonlara yerleştirilmesine de öncülük ediyor.

Bu kapsamda ilimize gelen asker aileleri ilk etapta Isparta Belediyesi’ne gelerek, belediyede kurulan yardım masasına müracaat ediyor. Belediye binası girişinde asker aileleri için de simit, boğaca ve çay ikramı gerçekleştirilirken, bu esnada asker aileleri gönüllü aileler ile buluşturuluyor.

Isparta Belediyesi’nin ‘Bir Asker Ailesini de Siz Misafir Etmek İstemisiniz?’ projesi kapsamında hazırladığı sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde kentte şu anda onlarca gönüllü aile bulunuyor.

Yurdun dört bir köşesinden gelerek evlatlarının, eşlerinin ve kardeşlerinin yemin töreninde onların bu onurlu günlerine ortak olmak isteyen misafirlerin belediye girişinde karşılandığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın asker sevgisi ve misafirperverliğine dikkat çekti. Başkan Günaydın, “Ülkemizin çeşitli illerinden gelen misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyuyorum. Türk milletinin en büyük özelliği misafirperverliktir. Misafirperverlikte Türk Milleti Dünya’da tektir. Misafirlerimiz, Ispartalı ailelerimizle buluşturuluyor” dedi. 

Isparta Belediyesi’nin bu uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getiren asker aileleri, bu çalışmanın diğer belediyelere de örnek olmasını istedi. Kendilerini evlerinde misafir edecek olan Ispartalı ailelere de teşekkür eden asker yakınları, kentte yaşanan örf, adet ve geleneklerin ayakta tutulmasından dolayı duydukları memnuniyetleri dile getirdiler. Asker aileleri, kendilerinin yer bulmakta ve konaklamakta zorlandıklarını, Isparta Belediyesi’nin bu konuda kendilerine yardımcı olduklarını belirterek, “Belediye Başkanımız ve çalışanlarından Allah razı olsun, bizlere büyük yardımları oldu ve sıkıntılarımızı giderdiler” dedi.

Asker ve ailelerini evlerinde misafir eden Ispartalılarda, asker ve ailelerini misafir etmek için gönüllü olduklarını, bu çerçevede belediyeden aradıklarında gelerek aileleri aldıklarını ve karınca, kaderince asker ailelerini evlerinde bir, iki gün misafir etmekten mutluluk duyduklarını aktardılar.

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...