Teknoloji Fakültesi’nden İş Yeri Eğitimi Kurulu Toplantısı

2 Mart 2015 18:41

SDÜ Teknoloji Fakültesi tarafından organize edilen “İş Yeri Eğitimi Kurulu” toplantısı SKS VIP salonunda gerçekleşti. Toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut, iş ve sektör temsilcileri ile birlikte akademisyenler katıldı.

Toplantı, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek’in sunumuyla başladı.  Teknoloji Fakültesi ilgili genel bir bilgilendirme yapan İpek, İş Yeri Eğitiminin ne olduğu ve neler yapılabileceği ile ilgili bilgi verdi. İş Yeri Eğitiminin bir staj olmadığını vurgulayan İpek, iş yeri eğitiminin fakülte öğrenci ve sektör –sanayi üçlüsü ile tamam olduğunu ve bu eğitim sonunda, öğrencilerin meslek hayatında önemli anlamda başarı sağladığını ve işletme sahiplerine de olumlu katkılar sağladığını belirtti.

İpek’in ardından söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, SDÜ Teknoloji Fakültesi’nin yenilikçi ve üreten bir fakülte haline geldiğini ifade ederek İş Yeri Eğitimi uygulamalarının geleceğe çok iyi mühendislerin yetişmesini sağlayacağını belirtti. Bu işin bir parçası olan sanayicilerimize de büyük iş düştüğünü söyledi.

Ardından söz alan İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, İŞKUR’un düzenlemiş olduğu ‘İşbaşı Eğitim Programı’ndan bahsetti. Hem İş Yeri Eğitimi’ne hem de zorunlu yaz stajına giden Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin bu programdan faydalanabileceğini belirten Ergin, “Onlar çalışsın harçlıkları bizden” dedi . 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...