‘’Siyaset benim için amaç değil, araç’’

2 Mart 2015 18:46

CHP’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Orman Yüksek Mühendisi Naci Yoldaş, neden siyasete girdiğinin sebeplerini sıraladı. Yoldaş, ‘’7 Haziran seçimleri; Türkiye’de Cumhuriyet, demokrasi, insan hakları ve hukuk konusunda vereceğimiz sınavın ta kendisidir’’ dedi.

25. dönem CHP milletvekili aday adayı olan Naci Yoldaş, hafta sonu partisinde basın açıklaması yaptı. Önce kendini tanıtan Yoldaş, ‘’Orman Yüksek Mühendisliği görevini uzun yıllar yaptım. Genellikle Isparta ve ilçelerinde çalıştım. Emekli olduktan sonra da hem özel sektör de hem de devlette çalışmanın tecrübesiyle kendi çapımızda bir şeyler üretmeye çalıştım. 1970’li yıllarda Isparta’daki demokratik ve siyasi mücadelelere katıldık. Bahçelievler Mahallesi’ndeki arkadaşlarımız bilir 1974’de gençlik kollarında bu siyasi mücadeleye destek vermeye çalıştık. Ancak devlet memurluğu nedeniyle siyasete biraz uzak kaldık. Yaşımızın her bölümünde her zaman sosyal demokrat dünya görüşümüz çerçevesinde tüm çalışmalarımızda sosyal demokrat ilkeleri bize hem ışık tuttu hem de yön verdi. Hayatımızın her döneminde adaletli olmayı ilkeli davranmayı, dürüst davranmayı kendimize görev edindik. Doğru bildiğimiz şeyleri yapmaya çalıştık. Bu vesileyle memurluktan sonra tekrar siyasete dönme kararı verdik’’ dedi. Siyasete dönme kararırındaki en büyük sebebi de açıklayan Yoldaş, şöyle devam etti; ‘’Devlet kadrolarında ufkumuza, vizyonumuza ve tecrübemize uygun görev almamış olmamızdır. Devlet kadrolarında ufkumuza uygun görev alamayışımızın tek nedeni sosyal demokrat görüşü benimsememiz ve 1980’lerden itibaren de Türkiye’de sosyal demokrat görüşlü insanların devlet kadrolarından itelenmesidir. Yoksa bilgi birikimimiz ve çalışkanlığımız bu görevleri layıkıyla yerine getirme noktasındadır. 

‘’SİYASETTEN MADDİ VE MANEVİ ANLAMDA BİR BEKLENTİM YOK’’

Devlet memuru olarak hizmet edememenin getirdiği eksiklikleri, siyasi hayatımızda delegelerimiz, partimiz ve üyelerimiz izin verirse milletvekili olarak hizmet etmeyi planladığım içindir. Bizim için siyaset bir araçtır, amaç değildir. Milletvekilliği benim için bir amaç değildir. Milletvekili olsa olsa iyi hizmet etme koşullarını yakalama noktasında bir hedefimiz olabilir. Asıl hedefimiz milletimize, vatanımıza hizmet etmektir. Bana bu konuda inanmanızı rica ediyorum. Siyasette maddi ve manevi anlamda bir beklentim yok. 7 Haziran seçimleri Türkiye’de Cumhuriyet, demokrasi, insan hakları ve hukuk konusunda vereceğimiz sınavın ta kendisidir. Meclisin şu ya da bu partinin gitmesi önemli değil. Ben CHP’liyim, sosyal demokratım, CHP’nin gitmesini isterim. Ancak AK Parti’nin dışında hangi partiye oy verirseniz verin mutlaka sandığa gidin. Hepimiz sandığa gitmeliyiz. Bunun vebalini taşıyamayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarını erozyona uğrattılar artık bunlardan taviz veremiyoruz.  

‘’TÜKETİCİ HAKLAR BAKANLIĞI KURULMASINI TALEP ETTİM’’

Türkiye’de uluslararası sermaye baskısıyla oluşmuş muazzam bir tüketiciye yönelik aldatmaca var. Türkiye’de acilen inşallah bunu CHP iktidarında biz yapacağız Tüketici Hakları Bakanlığı kurulmalıdır. Ben bunu genel merkeze de sundum ama şuan herkes adaylık sürecinde. Bunların çok dikkate alındığını da düşünmüyorum. Elektrik faturasında hangi konuda ne ödediğimizi kim biliyor? Ben bilmiyorum. İstedikleri gibi alıyorlar. Bunların bir disiplin altına alınması lazım. Isparta’da Hakem Heyeti var. Bir gidin de görün. Allah’a emanet. Sen hangi konuda sıkıntılı olursan ol adamların umurunda değil.

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...