Ahşap oyuncaklar satışa sunuluyor

30 Ekim 2012 18:44

Isparta Belediyesi Ahşap Ağaç Oymacılığı Kursu’nda bir süre eğitim gören ve ardından kendi işyerlerini kurarak organik ahşap oyuncak üreten gençleri ziyaret eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ailelere de bir çağrıda bulunarak, “Çağın getirdiği kimyasal hastalıklara karşın bebeklerimiz için organik oyuncaklar kullanılmalıdır. Çocuklarımızı seviyoruz. Bu çocuklarımız için bir ihtiyaçtır” dedi.

Gökçay Mesireliği Huzurevi Mevkii sıra dükkânlar arkasında Mahmut Gençay ve Gül Yörükoğlu açtıkları Oyuncak Atölyesi Dükkânında ağaçtan tasarladıkları ve ürettikleri oyuncakları satışa sunuyor. Belediyenin Ahşap Ağaç Oymacılığı Kursu’nda yetişen ve kendilerine organik ahşap oyuncak üretimine yönlendiren gençleri ziyaret eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Belediyenin Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nin amacının ustalar yetiştirmek olduğunu hatırlattı.

Gül Isparta markasıyla ahşap ağaç oymacılığı üzerine çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Günaydın, şehre has gül motifli ürünler yaptıklarını dile getirdi. Açtıkları kursta yetişen iki üniversite mezunu gencin kendilerine oyuncak atölyesi kurduklarını belirten Günaydın, “Açmış olduğumuz kurstan yetişen ilk müteşebbislerimiz bu gençlerimiz. Arkadaşlarımız açmış oldukları ve ürettikleri organik ahşap oyuncakları satışa sunuyorlar. Kendilerine bizde mağazamızda verdiğimiz bir stantla yardımcı oluyoruz. Gül Isparta Mağazamızda satışta olan bu ürünleri pazarlama noktasına geldiler. Türkiye ve hatta ilerleyen zamanlarda Dünya çapında satışlara başlayacaklarına inanıyorum” dedi.

Mahmut Gençay ve Gül Yörükoğlu tarafından Oyuncak Atölyesi’nde organik oyuncaklar üretildiğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çağın getirdiği kimyasal hastalıkların insan üzerinde ciddi sıkıntılar oluşturduğunu belirtti. Günaydın, bu kimyasallardan kaynaklı hastalıkların en fazla bebek ve çocukları etkilediğini kaydeden Günaydın, aileler tarafından bebeklerin organik oyuncaklar kullanmaya teşvik edilmesi gerektiğine de dikkat çekti. “Çocuklarımızı seviyoruz, arkadaşlarımız daha sağlıklı oyuncaklar üretebilme çabasındalar” diyen Belediye Başkanı Günaydın, Oyuncak atölyesinin kendisi için de önem arz ettiğini aktardı. Belediye olarak istihdama katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Günaydın, oyuncak atölyesinin büyük bir atölye ve üretime geçeceğine güvencinin tam olduğunu dile getirdi.

Oyuncak Atölyesi ile başlayan bu gelişimin daha da büyüyerek ülke çapına yayılması temennisinde bulunan Başkan Günaydın, “Ahşap Ağaç Oymacılığı atölyemiz istihdam sağlıyor. Bunlardan birisi de bu atölyemizden ayrılarak kendi işlerini kuran bu arkadaşlarımızdır. Arkadaşlarımıza daha fazla istihdam, sağlık, sıhhat ve başarılar diliyorum. Bu arkadaşlarımızın önlerinin açık olduğunu görüyorum. Bu sektör çocuklarımız ve bebeklerimiz için bir ihtiyaçtır” şeklinde konuştu.

Oyuncak Atölyesi işletmecilerinden Mahmut Gençay da, Isparta Belediyesi tarafından 2009 yılında açılan Ahşap Ağaç Oymacılığı Kursu’na katıldıklarını ve ardından da organik oyuncak üretimi konusunda kendilerine atölye kurduklarını belirtti. Gençay, “Başkanımız bizim bu girişimimize büyük destek veriyor. Küçük bir ev atölyesinde başladığımız çalışmalarımız bugün bu aşamaya kadar geldi. Başkanımız bizleri her zaman ziyaret ediyor ve bizlere destek veriyor. Organik ahşap oyuncakları Türkiye’nin bir ihtiyacı olarak görüyoruz. Şu anki ilerleyişimiz çok iyi, bunun devamını göreceğiz. Bizlere bu konuda desteklerini esirgemeyen ve devamlı yanımızda olan Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Bu haber 2222 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...