Projede kurgu, anlatım ve kalite hedefi

3 Mart 2015 18:47

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2015 Mali Destek Programı proje hazırlama eğitimleri Isparta ve Antalya’da da gerçekleştirildi. Toplam 17 milyon TL bütçeli yeni mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili konularda hatırlatmalar yapılan eğitimlerde mali destek programının proje yarışması olduğuna dikkat çekilerek; fikrin projede en iyi şekilde nasıl anlatılacağı, nelere dikkat edileceği kurgusu ve kalitesinin önemine vurgu yapıldı. Projelerin değerlendirmesinde uygulanacağı il ve ilçelerin gelişmişlik sıralamasına göre gelişmişten az gelişmişe doğru 3 ile 12 puan, istihdam sayısına göre de 1 ile 5 puan ve daha önce destek almamış olanlara da artı 4 puan verileceğine dikkat çekildi.

Antalya, Isparta ve Burdur’un sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdüren BAKA, mali destek programları kapsamında üç ilde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve özel sektöre toplam 17 milyon TL tutarında hibe desteğinde bulunacak. BAKA, doğrudan finansman desteği sağlayacağı yeni mali destek programı çalışmaları kapsamında proje hazırlama eğitimlerini; Alanya, Manavgat ve Burdur’un ardından Antalya ve Isparta’da da gerçekleştirdi. Antalya’da Akdeniz Üniversitesi İİBF Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu’nda, Isparta’da da ITSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Demirbaş ile uzmanlardan oluşan BAKA ekibinin verdiği proje hazırlama eğitimleri; yeni mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili konularda hatırlatmalar yapılarak başladı.

PROGRAMLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Yenilikçi teknolojiler, yenilenebilir enerji ve alternatif turizmin desteklenmesi konularında hibe desteği verileceği belirtilen toplantılarda, 8 milyon TL kaynak ayrılan Yenilikçi Teknolojiler için 50 bin-750 bin, 5.5 milyon TL bütçeli Alternatif Turizm’de 50 bin-500 bin ve 3.5 milyon TL kaynağı bulunan Yenilenebilir Enerji’de de 100 bin-1 milyon TL arasında destek verileceği hatırlatıldı. Toplantıda; BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine proje başvurularının 10 Nisan 2015’e kadar yapılması gerektiği belirtildi. Antalya ve Isparta’da aynı gün gerçekleştirilen eğitim toplantılarında, projelerin yazmaya başlamadan önce başvuru rehberlerindeki puanlama cetvelinin incelenerek projelerin yazılmasının önemine dikkat çekildi. Değerlendirmelerde projenin uygulanacağı il ve ilçelerin gelişmişlik sıralamasına göre gelişmişten az gelişmişe doğru 3 ile 12 arası puan, ilk proje başvurusuna 4 puan, istihdam sağlama sayısına göre de 1 ile 5 arasında 3 puan, 6 ile 10 arasında 4 ve 10’dan fazla istihdamda ise 5 puan verileceği anlatıldı.

Potansiyel başvuru sahiplerine yönelik yerel kapasiteyi geliştirmeye yönelik uygulamalı ve gün boyu gerçekleştirilen proje hazırlama eğitimlerinde; Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden projelerin nasıl hazırlanacağı, nelere dikkat edileceği uygulamalı olarak anlatıldı. Projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Maliyetlerin Uygunluğu, Destekten Karşılanabilecek Maliyetler, Uygun Olmayan Maliyetler, Program ile Hedeflenen Sektör ve Alanlar, Değerlendirme Süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili bilgi veren BAKA ekibi, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekti. Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...