‘’Ustalık Belgesi yerine geçersiz belge verdiler’’

3 Mart 2015 18:52

Halk Eğitim Merkezi’nin 3,5 yıl önce açtığı aşçılık kursuna katılan ve sonunda ustalık belgesi alacağını düşünen 32 kişi, belgelerinin geçersiz olduğunu duyunca adeta şok yaşadı. Kursiyerlerden Zehra Arıkan, “Kandırıldık, hakkımızı istiyoruz” dedi.

Halk Eğitim Merkezi yaklaşık 3,5 yıl önce aşçılık alanında bir kurs açtı. İddiaya göre 4 aşamalı kursu başarıya geçenlere ustalık belgesi verilecekti. 32 kişi bu kursa katılarak 2224 eğitim aldı. Ancak eğitim sonunda büyük bir şok yaşadılar. Kursiyerler adına açıklama Zehra Arıkan, kendilerine ustalık belgesinin verileceğinin söylendiğini ancak kurs sonunda verilen belgenin de geçersiz olduğunu iddia etti. Mağdur olduklarını belirten Arıkan, “Hakkımızı istiyoruz” dedi.

KANUNLAR DEĞİŞMİŞ

Avrupa Birliği standartlarına uygun aşçılık eğitimi aldıklarını dile getiren Arıkan, şunları söyledi: “Bize aşçılık ustalık belgesi verileceğini söylediler. Ancak vermediler. Gerekçe olarak kanunların değiştiğini ve MEB’e başvurup denklik belgesi alabileceğimizi söylediler. Ancak 2002’de kanun değişmiş. Oradan da olumsuz cevap aldık. 2002’de değişen kanun şimdi mi uygulanıyor?

GEÇERSİZ BELGE VERMİŞLER

Bize verilen belgelerin hiçbir hükmü yok. Bir işe giremiyoruz, iş yeri açamıyoruz. Alacağımız belgeye güvenip memurluk sınavına girdik. Bize daha önce alacağımız belgeyle girebileceğimiz söylenmişti. Ancak verilen belge geçersizmiş.

HEM İLE ÇIRAKLIK MERKEZİ SÜRTÜŞMESİNİN ARASINDA KALDIK

Eğitimler sırasında biz her akşam 4-5 çeşit yemek yaptık. Uyduruk bir eğitim almadık. Pastacılık alanında staj yaptık. HEM şimdi bizi Çıraklık Eğitim Merkezi’ne yönlendiriyor. Yaşadığımız tek sorun HEM ile Çıraklık Eğitim’in sürtüşmesi. Bu belgeyi HEM’den aldık neden bizi Çıraklık Eğitim’e yönlendiriyorsunuz?”

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...