‘’Bizde kavga değil şehirle kardeşlik olacak’’

3 Mart 2015 19:01

SDÜ Rektör adayı Prof. Dr. Fatih Gültekin, yeni dönemde SDÜ’ye bir rota çizeceklerini belirterek, ‘’Üniversite ile şehrin tam olarak kaynaşmasını istiyoruz. Üniversitenin esnafına önderlik yapmak istiyoruz. Şehir esnafı bizim rakibimiz değil’’ dedi.

SDÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin, dün öğretmenevinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek rektör adaylığını açıkladı. Hedeflerini sıralayan Gültekin, özellikle SDÜ’ye bir rota çizilmesi gerektiğini belirtti. SDÜ’de gergin bir ortamın bulunduğu amaçlarının kavga değil şehirle barışık, Isparta’ya lokomotiflik yapan bir üniversite olduğunu vurgulayan Gültekin, şunları söyledi;

‘’YENİ DÖNEMDE KİMSE KENDİNİ ÖTELENMİŞ HİSSETMEYECEK’’

‘’Üniversitemiz geçtiğimiz dönemlerde sorunlar yaşadı. En temel sorunumuz teknik yapılanma vardı. Geçtiğimiz dönemlerde düşüşler yaşadık ve yeni dönemde bir adım daha ileriye taşıyacağız. Bu yaşadığımız durgunluk dönemini sona erdireceğiz. Mevcut yönetimdeki arkadaşlarımızın yönetim tarzını beğenmediğimiz için o yönetimde yer almadık. Oluşturacağımız yönetim her kesimden insan barındıracağı için kimse kendini ötelenmiş hissetmeyecek. Üniversitemizde oluşan huzursuzluklar azalarak rahat bir ortam sağlayacağız.

‘’YAPACAĞIMIZ İLK İŞİ SDÜ’YE ROTA ÇİZMEK’’

Üniversitemizin rotası yok. Yapacağımız ilk iş üniversitemize yeni bir rota çizmek. Yaklaşık 2 yıl sürecek bir çalışma olacak ve bütün öğretim üyeleri aktif olarak katılacak. Sağlıkla ilgili projelerimiz var. Obezite ile mücadele ve beslenme merkezi kuracağız. Bu merkez Türkiye’de bir ilk olacak. Yapılan bütün diyet çalışmalarında diyet eğitimi verilecek. İrade eğitimi ile ilgili olan bütün branşları bir araya getirteceğiz ve uygulamalı bir eğitim modeli oluşturacağız. Helal ve sağlıklı gıda çalışmalarına ağırlık verecek bir merkezimiz olacak. Bu konuda ülkemizin geride kaldığı bu çalışmaları ileri boyutlara taşıyacağız. Kuracağımız bu merkezde değişik disiplinli hocaları bir araya getirerek sektöre katkı sağlamayı düşünüyoruz.

‘’SDÜ’NÜN DÜNYANIN SAYILI İSLAM ARAŞTIRMALARI

MERKEZLERİNDEN BİRİ OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ’’

Üniversitemizin projeler bazında ve sanayi ile işbirliğini sağlayacak kısım olan mühendislik fakültelerinde özel önem vereceğiz. Üniversitelerin proje lokomotifleri mühendislik fakülteleridir. Geçtiğimiz dönemde mühendislik fakülteleri ihmal edildi. Kadro dağıtımları sosyal branşlara dağıtılarak yapıldı. Bütün mühendislik fakültelerinin tekrardan elden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Patent ofisi kurularak bu yapılan projelerin bir şekilde patente dönüşmesi teşvik edilecek ve gerekli destekler verilecek. Türkçenin en donanımlı Türkçe eğitim merkezini de üniversitemize dahil etmeyi düşünüyorum. İslam Bilimleri ile ilgili Uluslararası bir Enstitü kurularak Süleyman Demirel Üniversitesinin Dünyanın sayılı İslam Araştırmaları Merkezlerinden birisi olması sağlanacaktır. Spor komplekslerimizle Isparta’yı Ülkemizin spor üssü yapacağız. Uluslar arası olimpiyatların üniversitemizden yapılması için bir alt yapı çalışması düşünüyoruz. Her iki yerleşkenin muhtelif alanlarına bisiklet istasyonları kurularak çevreci ve sağlıklı ulaşım özendirilecektir.

‘’ ÜNİVERSİTE İLE ŞEHRİN TAM OLARAK KAYNAŞMASINI İSTİYORUZ’’

Üniversitede bir gerginlik var ve bunun tek nedeni üniversitemizde yönetimin sergilediği tek tip yapılanma. Bir üniversite yönetiminde hangi görüş olursa olsun, sadece bir görüşün nedeni mağduriyetlere sebep oluyor. Farklı düşünceye sahip insanların huzurlu ve mutlu bir ortam tarzını ortaya koymamız gerekiyor. Gelecek olan yönetimin hiçbir şey yapmasına gerek yok. Sadece buyurun arkadaşlar diyerek çalışanların önünü açsın, teşvik etsin ve çalışanı ödüllendirsin. Bu davranışlarından dolayı sıkıntı da kalmaz. Üniversitedeki öğretim üyelerimizin her biri bir cevher. Üniversite ile şehrin tam olarak kaynaşmasını istiyoruz. Üniversitenin esnafına önderlik yapmak istiyoruz. Şehir esnafı bizim rakibimiz değil. Üniversitemiz içerisinde yapacağımız sosyal alanlarda kullanabildiğimiz kadar yerel kaynakları kullanacağız.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZİ HALKA İNDİRECEĞİZ’’

Öğrencilerimiz halka indirmek istiyoruz. Tıp fakültesi öğrencilerimiz köylere göndererek orada 2 gün kalmalarını sağlayacağız. Sağlık taraması yapacaklar. Köylülerin evlerinde öğrencilerimiz misafir olarak kalacaklar. Öğrenciler köy şartlarını görecek. Mühendislik birimleri ile sanayi işbirliğini kesinlikle artırmamız lazım. Yapılan ürünler ve çalışmalar yeteri kadar değerlenmiyor. Yurt dışında öğrenci ve öğretim görevlilerin gelmesini sağlayacak bir yönetim sergileyeceğiz. Uluslararası bir üniversite olmak adına çalışmalar yaparken, kendi kültürümüzü ve dilimiz unutmamak adına Türkçeye özel bir önem vereceğiz. Metin Lütfi Baydar hocamız spor alanında çok büyük alt yapı çalışmaları kurdu. Spor bilimleri fakültemizin kurulması için başvurular yapıldı. Yönetimler değiştikçe önceki projeler bitirilip yeni projeler ortaya koyuluyor. Yatırımlar ve birikimler boşa gidiyor. Kurumsal olarak ilk önce başlamış projelerin bitirilmesi için uğraşacağız. Bu anlamda organ nakil merkezimiz açılacak ilerleyen günlerde. Fiziki olarak hastanemizin altyapısı hazırlandı. Öğretim üyelerimiz kurslarını aldı. Organ nakli için varız.

‘’2023 VİZYONUNA ÜNİVERSİTEMİZ İÇİNDE KATKI SAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’’

Uluslararası hizmet vermek amacıyla çalışan bir birimimiz var fakat buranın çok iyi çalışmadığını düşünüyorum. Bütün alanlarda yurt dışında hasta çekme şansımız yok. Eğer biz yönetime gelecek olursak, bunun bir tanesi diş ya da göz olabilir. Belirlediğimiz birkaç alanın alt yapısını güçlendireceğiz. Bu alanlar ile ilgili hedef ülkeler seçip daha sonra oradan hastaları buraya çekmeye çalışacağız. Olağanüstü bir üniversitemiz, alt yapımız ve hocalarımız yok. Bizim çok avantajlı bir durumumuz yok ve bu avantajı ben seçilirsem sağlayacağım. Gelecek öğretim üyesi alımında giden hocalarımıza öncelik sağlayabiliriz. Koyulan hedeflere ulaşılamayabiliriz ama ulaşma için elimizden geleni yapacağız. Türkçenin de uluslararası bilim dili olması adına resmi kurumlarla irtibata geçeceğiz. Türkiye’mizin 2023 planında kültürel planlar çok ön plana çıkıyor. Bu anlamda kuracağımız Türkçe eğitim merkezine kültürel projelerimiz ile ağırlık vererek, 2023 vizyonuna üniversitemiz içinde katkı sağlamayı düşünüyoruz.’’

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...