‘’Isparta’yı Antalya’yla birlikte dünyaya açacağım’’

4 Mart 2015 17:14

CHP’den milletvekili aday adayı olan Nuri Özkul, adına yakışır şeyler yapması gerektiğini belirterek, ‘’55 yıllık birikimlerimle sizlere hizmet için geldim. 2011 seçimlerinde 15 bin oyla ikinci vekilliği kaçırmışız. Kendi ilçem olan Şarkîkaraağaç’tan bu farkı kapatıp ikinci vekil olmaya geldim’’ dedi.

Ecz. Opt. Nuri Özkul, 7 Haziran genel seçimleri için neden CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Isparta’yı Antalya ile birlikte dünyaya açma hedefinde olduğunu sanayi, ticaret, girişim, istihdam gibi hayatın tüm bileşenleriyle Isparta’yı Antalya’ya, Antalya’yı da Isparta’ya iş ortaklığı ile taşımaya çalışacağını ifade eden Özkul, ‘’Bunu küçümsemeyelim. Bana neden Isparta diye soruyorlar. Burası benim memleketim. Tarlasında çift sürdüğüm, buğday savurduğumuz çocukluğumun geçtiği memleket. Yaş ilerleyince gittikçe toprak çekermiş derler. Toprak çekiyor ama genciz daha. Seçilme yaşı ne olursa olsun bence en güzel hizmet etme yaşı 50’li yaşlardan sonra. 40 yaşında Belediye Meclis üyeliği yaptım. 50 yaşıma geldiğimde 40 yaşında seçilmenin gençlik devresi olduğunu gördüm. Siyasette olgunlaşmakta gerekiyor. Çünkü siyaset bir uzlaşma işi.

‘’SADECE MUHALEFET YAPMAKLA SİYASET OLMAZ’’

Sadece muhalefet yapmakla siyaset olmuyor. Önemli olan bağcıyı dövmek değil, üzüm yapmak. Isparta’da bu mayayı tutturmak lazım. Siyaset ve düşüncemiz farklı olabilir ama ortak faydamız çok daha fazla. Memleketimizin gelişmesi, kalkınması, ulusal gelirin artması, yerel yaşantımızın daha konforlu olması tüm bunlar hepimizin sorunları. İnşallah vekilliğimde tüm bu iyi niyetimle sahip olduğum değerlerle Isparta’ya hizmeti getireceğiz’’ dedi.

‘’4 YILA SIĞDIRACAĞIM ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERİMİN

OLACAĞINA KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN’’

Hizmet etmenin çok farklı biçimleri olduğunu vurgulayan Özkul şöyle devam etti; ‘’İktidara gitmekteyiz bunu görmekteyiz. Ama muhalefette de olsanız bir vekil olmanın getireceği hizmet yönünden çok fazla hizmetler doğabiliyor. Ben sivil toplumcuyum aslında. 10 yıl Hasta Hakları Dernek Başkanlığı yaptım. Kimsesizlerin kimsesi olmak diye CHP’de savunduğumuz Atatürk’ün sözü var. Biz de kimsesizlerin kimsesi olmaya çalıştık. Çok işe yaradığımızı biliyorum ve bununla da onur duyuyorum. 4 yıla sığdıracağım çok önemli hizmetlerimin olacağına kimsenin kuşkusu olmasın. Ülkemizi 13 yıldır tek başına adı ADALET VE KALKINMA olan bir parti yönetiyor. Ancak bugün Türkiye fotoğrafına derinlikli ya da üç boyutlu baktığımızda adıyla ters düşen binlerce uygulamanın altında imzası var. Adaletin A’sı kalmamış, ülkenin yarısına devlet kapıları kapanmış, ülke bizden olanlar ve olmayanlar diye ikiye yarılmış, hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukuku ortaya çıkmış, yargı çökmüş, Adliyeler yoğunluktan AVM’lere dönmüş. Hapishanelerde bir yatakta iki mahpus yatıyor. Yetmezmiş gibi İç Güvenlik Yasasıyla ülke tamamen sıkıyönetim koşullarında idare edilecek.

‘’13 YILDA SADECE KENDİLERİ KALKINDI’’

Güney doğuda kanunlar işlemez hale gelmiş, kadın cinayetleri tavan yapmış, toplum cinnet noktasına gelmiş, 4x4 JEEP ile giden türbanlı kardeşim, otobüs durağında bekleyen türbanlı kardeşimi görmez hale gelmiş, yeşil alanlar ranta dönüştürülürken, onlar villa rezidans ve saraylarda yaşarken halka yaşam alanı olarak AVM’ler yapılmış. Bu 13 yılın sonunda kalkınan sadece kendileri olmuştur. AKP artık ‘adı batsın’ denilir hale gelmiştir. Adıma Nuri konmuşsa adıma yakışan şeyleri yapmalıyım. Oğlumun adını Mert koymuşsam anlamına yakışan dürüstlükte yaşamalıyım. İşte ülkenin geldiği ahvali-şerait budur. Bunun için buralardayım. Isparta milletvekilliği seçeneği ortaya çıkınca ruhumu 1977 seçimlerinin heyecanı sardı. Yaş ilerledikçe toprak çekiyor derler emekli oldum. 55 yıllık birikimlerimle sizlere hizmet için geldim. Ben, eşim, oğlum burada doğduk, aile mezarlığımız burada.2011 seçimlerinde 15 bin oyla ikinci vekilliği kaçırmışız. Gözlükçü Nuri olarak kendi ilçem olan Şarkîkaraağaç’tan bu farkı kapatıp ikinci vekil olmaya geldim.’’

 

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...