“Paralel yapı tüm Türkiye’de var da Isparta’da yok mu?”

5 Mart 2015 16:18

23. dönem milletvekili H. Kemal Kurt, 2015 seçimlerinin ardından bir sonraki seçime kadar Isparta’da herkesin bir hedefi olması gerektiğine dikkat çekerek “Şehirde yapılması istenen her şey ön plana çıkarılıp yapılması sağlanmalıdır. Ispartalı önce buna dikkat etmeli” dedi.

AK Parti Milletvekili aday adayı Haydar Kemal Kurt, dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek siyasi süreci değerlendirdi. Isparta’nın siyaset kurumuna yabancı olmadığını çünkü Isparta’nın geçmişinde siyasetin büyük bir yer tuttuğunu belirten Kurt, “Bu yüzden Isparta’da siyaset yapmak kolay değil” dedi. Isparta denildiği zaman hemen karşımıza Süleyman Demirel’in çıktığını belirten Kurt, “Biz parti içinde kendimizle yarışırken aynı zamanda dünya siyasetine mâl olmuş kişilerle de yarışıyoruz” diye konuştu.

“ADAY BELİRLEMEDE EN İYİ YÖNTEM ÖN SEÇİM”

Öte yandan günümüzde vatandaşın adına vekillik yapacak kişinin siyasi partiler tarafından belirlendiğini fakat en iyi yöntemin ön seçim olduğuna vurgu yapan Kurt, “2015 seçimlerinin ardından bir sonraki seçime kadar Isparta’da herkesin bir hedefi olması gerektiğine dikkat çeken Kurt, “Biz siyasiler olarak vaatler veriyoruz ama siyasiler sadece bir partinin parçasıdır. O yüzden şehirde yapılması istenen her şey ön plana çıkarılıp yapılması sağlanmalıdır. Ispartalı önce buna dikkat etmeli. Herkes siyasetten bir şey alır ama siyasete de bir şey verilmesi gerekir. Günümüzde vatandaşın adına vekillik yapacak kişiyi siyasi partiler belirliyor. Bu anlamda en iyi yöntem önseçimle adayı belirlemektir. Sonuçta birine temsil yetkisi vermek durumundasınız. Vatandaş bu konuda sorumluluğunu yerine getirmeli. Sonra ‘4 yıl boşuna geçti’ denildiği zaman ben çok üzülüyorum. 4 yıl az bir zaman değildir” şeklinde konuştu.

“ÇOCUK KATİLİ APO BİLE TESLİM OLDU AMA BEYEFENDİ GELMİYOR!”

Diğer taraftan paralel yapıya dair fikirlerini de ortaya koyan Kurt, “Bizim bu süreçte ne büyük hedeflerimizden biri vesayet algısını kaldırmaktır. Ancak malum yapıyla ilgili Isparta’da hiçbir operasyon yok. Paralel yapı tüm Türkiye’de var da Isparta’da yok mu? Isparta Türkiye’de siyaset bilinci olan en birinci ildir. Böyle bir ilde paralel yapıya karşı en ufak bir tepki olmaması çok üzücüdür. Çünkü bu Türkiye’nin problemidir. Isparta’da paralel yapının adamlarını deşifre etmeyebilirsiniz. Çoğu akrabanız bile olabilir. Ama faaliyetlerini engellemeliyiz. Isparta’da zamanında uçakla tonla para geldi. Bunun yanında SDÜ’de ortaya çıkan yolsuzlukta bahsi geçen 20 milyon TL’nin paralel yapıya aktarıldığı söyleniyor. Bunlar kayda giren şeyler. Ispartamızın bu ülkeye ait gücü kendine köle yapmak isteyen yapıya müsaade etmemesi gerekiyor. Bugüne kadar çıkardığı siyasetçisiyle gurur duyulan Isparta’nın paralel yapıyla mücadele etmemesi benim şu ana kadar söylediğim şeylerle birbirinin uyuşmaması anlamına gelir. Bizim ipimizin ayarını verenlere ders verip o ipi kesmemiz gerekiyor. Isparta’nın 2015 yılında alacağı en büyük tavır bu yapıya karşı olmalıdır. Çünkü bu örgütün bilindiği üzere Isparta’da ciddi yapılanması var. Çocuk katili binlerce şehidimizin sorumlusu apo bile teslim oldu ama o malum beyefendi kendi ülkesine gelip bu güzel ülkemize gelip teslim olmuyor! Önceki dönemde milletvekili iken Isparta’da yapılacak olan işlerde bizi nasıl engellediklerini biliyoruz. Bizim tüm gayretlerimizi boşa çıkarttılar. İsim vermek istemiyorum ama bunu yapan malum yapının elemanlarından Isparta’nın en üst mülki amiriydi. Bunların olduğu yerde özgür düşünmek mümkün değil” ifadelerinde bulundu.

“ISPARTA’DA KENT KONSEYİ ÇALIŞMIYOR”

Bunun yanında ilimizde Kent Konseyi’nin çalışmadığını ileri süren Kurt, şöyle devam etti; “Isparta’da Kent Konseyi kurulması fikri bizden çıktı. Sonunda kuruldu. Kent Konseyi bir ilin öneri kurumudur. Ama ilimizde Kent Konseyi maalesef çalışmıyor. Benim Isparta’nın tüm sorunlarını çözmemi neden bekliyorsunuz? 20 kişi Kent Konseyi’nde sorun çözmeyecek bir tek benden tüm sorunların çözümü istenecek! Benim elimde sihirli değnek yok ki hepsini bir anda çözeyim. Siyasetçi yardımcı güçtür. Bu anlamda Kent Konseyi’nin sorumluluklarını siyasetçiye yükleyemezsiniz.

“1 YIL SONRA ISPARTA’NIN SORUNLARININ

BİTECEĞİNİ TAAHHÜT EDİYORUM“

Ben, Isparta’da birlikte çalışma yapılabilecek, çözüm önerileri sunulacak ortamlar vaat ediyorum. Aslı olan istişareyi hedef almak. Bunun yanında Isparta’nın en bilindik ve büyük sorunlarıyla ilgili de taahhüt veriyorum. Dereboğazı duble yolu ve hızlı tren konusunda 1 yıl sonra uygulamaya geçeceğini taahhüt ediyorum. Nasip olur da yeniden vekil olursam üzerime düşeni fazlasıyla yapacağımın bilinmesini isterim.

“BAHSETTİĞİM DÜŞÜNCELER YABANA ATILACAK DÜŞÜNCELER DEĞİLDİR”

Isparta; Sorunlarını halletmiş, lojistik merkezi haline gelmiş, kozmetik sanayisi oturmuş bir İl olacak. Bizim kazancımızı arttıracak şeylere yönelmemiz ve bunları arttırmamız gerekiyor. Kozmetikte Isparta’yı ayrıcalıklı il haline getirmemiz gerekiyor. Hatta kozmetik sanayine bağlı yeni bir ihtisas üniversitesi açılmalı. Yine SDÜ bünyesinde yabancı öğrencilerin ve lisansüstü öğrencilerin okuyacağı ayrı bir bölüm olmalı. Yani Isparta; Yurt dışından gelebilecek öğrencilerin kolayca okuyabileceği bir üniversite olmalı. Bunları başarabilirsek Türkiye’nin bilim aklı Isparta olur. Benim bu bahsettiklerim yabana atılacak düşünceler değildir.

“BEN SİYASETİ 5 DAKİKA OLARAK GÖRENLERDEN DEĞİLİM”

Yeniden seçilmem halinde bu bahsetmiş olduğum konularda üzerime düşeni yapacağım. Sonuçta siyasi bir tecrübem var. Bununla birlikte şu anda devleti yönetenler benim arkadaşlarım. Biz farklıyız. Ben siyaseti 5 dakika olarak görmüyorum. Aksine siyaseti çok önemsiyorum.”

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...