‘’Ezilenlerin aday adayıyım’’

6 Mart 2015 16:29

CHP’den Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Yusuf Erdoğan, ezilenlerin, horlananların ve ikinci sınıf vatandaş yerine konanların aday adayı olduğunu belirterek, “Isparta’nın sorunların çözümü için mücadele edilmiyor, etmiyorlar. Ben mücadele edeceğim” dedi.

Eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan, 7 Haziran seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığını açıkladı. Parti binasında dün düzenlediği basın toplantısında neden aday adayı olduğunu anlatan Erdoğan, bugüne kadar feleğin her türlü çemberinden geçtiğini belirterek, Isparta’nın sorunlarına hakim olduğunu vurguladı.

BU ADAMI NEREDEN BULDUNUZ DEDİRTMEDİM, DEDİRTMEM

CHP’nin dünyada eşine az rastlanır bir parti olduğunu ifade eden Yusuf Erdoğan, partisinde üye olmanın bile kendisi için onur ve şeref olduğunu bildirdi. Erdoğan, “Bu partide bana çok görevler verdiniz. Herkese teşekkür ediyorum. 2 dönem il yönetiminde görev verdiniz. 6 yıla yakın il başkanlığı görevi verdiniz. Bu süre içerisinde partime layık olmaya çalıştım. Bana destek veren, vermeyen, sokağa çıktığınız zaman bu il başkanını nereden buldunuz dedirtmemek için mücadele verdim. Çünkü benim yüzünden hiçbir insanın eleştirilmesini kabul ve hazmedemem. Bu benim ilkelerimde, felsefemde vardır. Bunun için mücadele ettim bundan sonra da bunun için mücadele edeceğim. Yarın bunu nerden buldunuz lanet olsun dedirttiğim gün bu görevi bırakacağım. Bu kadar iddialıyım” dedi.

YÜZDE 90’IN ADAY ADAYIYIM

Öte yandan Isparta’nın bir çok sorunu bulunduğunu belirten Erdoğan, uzun yıllar aktif siyasette görev aldığı için bu sorunları iyi bildiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama bu sorunların çözümü için mücadele edilmiyor, etmiyorlar ben mücadele etmek için adayım. Baktığımızda genel olarak yüzde 90’ız biz. Ne hikmetse yüzde 10 ararız seçmek için. Yüzde 90 kendi aramızdan birini seçip, bizi temsil etsin demeyiz. Yüzde 10’un içinden seçecek insan ararız. Ama kendi içimizden yüzde 90 içimizden insan seçmeye pek alışkın değiliz. Ben yüzde 90’ın aday adayıyım. Ezilenlerin, horlananların, ikinci sınıf vatandaş yerine konanların aday adayıyım. Yüzde 10’un değil, yüzde 90’un aday adayıyım. Bir alışkanlık daha var. Gelen gideni aratıyor. Bunu tersine çevirmek için aday adayı oldum. Bu anlayışı yok etmek için aday adayı oldum. Gelen gideni aratmayacak. Bu bir bayrak yarışı ise bizden öncekiler bunu bir metreye taşıdılarsa ben bunu 2 metre ileriye taşımak için aday adayıyım. Ankara ile Isparta arasına köprü olmak için aday adayıyım. Bu köprüden partimizin ve Isparta’nın çıkarlarını kollayan herkes geçebilecek, herkese açık olmak için aday adayıyım. Buraya çıkılır. Benim Ankara’da kapım açık denir. Yüreği kapalı olup da kapısı açık olandan hayır gelmez. Benim yüreğimin açık olacağını taahhüt ediyorum, söz veriyorum.

MÜCADELEYE ÖNCÜ OLMAK İSTİYORUM

Uzun dönem partinin içinde olduğumdan partinin sorunlarını ve sıkıntılarını biliyorum. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Bu mücadeleye öncü olmak için aday adayı oldum. Birkaç kez bu kardeşinize görev verdiniz. Pişman olduysanız oturun tekrar değerlendirin. Bu sürede pişman olmadıysanız bir kez daha düşünün. 6 yıllık il başkanlığı görevim var. Bu süre içerisinde birçok seçim geçirdim. Bu seçimlere bakıldığında CHP’nin Isparta’da çok büyük şeyler başardığını görürsünüz.”

YUSUF ERDOĞAN KİMDİR?

1963 yılı Kayseri’nin Çakılkaya Köyü’nde dünyaya geldim. 9 kardeşin en küçüğü bir ferdim. Liseyi öğretmen okulunda okurken, 1978-1979 döneminde beni okuldan uzaklaştırdılar. Okuldan uzaklaştırıldıktan sonra kendimi inşaat işine verdim. 1980 ihtilalinden sonra Isparta’ya geldim.  6 yıla yakın CHP il Başkanlığı görevini yaptım. 12 yıldır aktif siyaset içerisindeyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Bu haber 805 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...