“Atatürk’ün düşünce ve inkılâplarından asla vazgeçilemeyeceğinin bilincinde olmak zorundayız”

6 Mart 2015 16:31

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 85’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 6 Mart gününün, Isparta için mutlu günlerden biri olduğunu belirten Günaydın; Büyük ve eşsiz Lider Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken, hiçbir zaman unutulmaması gereken bir lider olduğunu, fikirlerinden her zaman faydalanmamız gerektiğini belirtti.

Günaydın’ın mesajı şöyle: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya teşriflerinin 85. yıldönümünü kutlamaktayız. Kısa süreliğine de olsa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelerek, toplumla etkileşim içinde olması, Millette var olan birleştirici, toplayıcı, harekete geçirici enerji kaynağının oluşmasına neden olmuştur.

Atatürk, millet içinde, milletle birlikte yaptığı inkılâplarla, zaferi ve vatanı ebediyen güvenceye alan büyük ve eşsiz bir devlet adamıydı.

Atatürk bu kurucu, yapıcı, geliştirici ve daima ileriye, çağdaşlaşmaya yönelen enerjiyi, milletten, milletin vicdanından, inançlarından, özlemlerinden alıyor ve bir güç oluşturarak tekrar millete yansıtıyordu. Atatürk’ün en güzel gerçeği ve en önemli özelliği buydu. Büyük Türk Milleti için Atatürk’ün düşünce ve inkılâplarından asla vazgeçilemeyeceğinin bilincinde olmak zorundayız.

Türk’e şanlı tarih, Türk’e dil, Türk’e töre, Türk’e güven, Türk’e yükselme aşkı veren Yüce Türk Atatürk’tü. Çünkü Türk Milleti kendi bağrından çıkardığı o varlıkla birleşmişti. Gazi Mustafa Kemal, millet davası, millet çıkarları, millet hedefleri, millet politikaları ve millet beklentileri ile hizmet etmiştir. Diline, örfüne, kültürüne, töresine bağlılığını koruyup, geliştirilmesini her platformda anlatmıştır. Onurlu ve saygın bir millet olmanın ilk örneğini ortaya koymuştur. Türk olarak toplumun ötesinde Türk gibi düşünmenin ve yaşamının gereğini ve gücünü öğreten yine Atatürk’tü.

Bundan dolayıdır ki, 6 Mart günü Isparta’nın mutlu günlerinden birisi olarak kabul edilmiştir.

Büyük ve eşsiz Lider Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken, hiçbir zaman unutulmaması gereken bir lider olduğunu, fikirlerinden her zaman faydalanmamız gerektiğini belirtir;

En derin sevgi ve saygılarımı sunarım”. 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...