AB Projesi Kapsamında Üçüncü Kültürlerarası Atölye Çalışması Gerçekleştirildi

8 Mart 2015 18:33

Sosyoloji bölümünün yürüttüğü AB projesi kapsamında üçüncü kültürlerarası atölye çalışması gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünün Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Grundvig Programı dâhilinde engellilere yönelik “LP- New Resources for Our Community-Engelsiz Yaşam Yeni Gücümüz” başlıklı proje düzenledi.

27 Şubat-2 Mart 2015 tarihleri arasında Bulgaristan ve Romanya heyetleri Isparta’daydı. Romanya Craiova Üniversitesi’nden 7 ve Bulgaristan, Sofya Üniversitesinden ise 13, Isparta ve üniversitemizden ise 26 kişiyle beraber toplamda 46 (engelli, personel ve kent halkının) katılımcının yer aldığı çalışmalar farklı etkinliklerle devam etti.

SDÜ Sosyoloji Bölümünden Prof. Dr. Songül Sallan Gül, Doç. Dr. Ümit Akça, Yrd. Doç. Dr. H. Eylem Kaya, Araştırma Görevlileri Fatih Kahraman, Yonca Altındal ve Özlem Kahya Nizam’ın yanı sıra Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gül, Araştırma Görevlisi Seda Batman, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Fatih Kılıç,  Yabancı Diller Yüksek Okulundan Ayşenur Örümcü ve Ceylan Yol ve Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Nurten Sağlamer, etkinliklere katıldı. Isparta’ya gelen Bulgaristan ve Romanya heyeti, SDÜ heyetiyle beraber Doğu Kampüsünde 3 atölye çalışması gerçekleştirdi. Engellilerin toplumsal yaşama katılımlarının yanında mesleki sorunlarına odaklanılan atölyelerde istihdam sorunun çözümünde yasaların uygulanması ve AB standartlarının sağlanması gereğine dikkat çekildi. Isparta Özel Eğitim İş Merkezini ziyaret eden heyet, Isparta’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldu.

Atölyelerde proje kapsamında 3-5 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Sosyal Haklar ve Engellilik” konulu sempozyumun duyurusu yapıldı.

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...