Parayla değil mamayla girdiler

8 Mart 2015 18:45

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Isparta Hayvan Sahiplendirme Platformu, sokak hayvanlarına destek için konser düzenledi. Seyirciler konsere para yerine mama vererek girdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Isparta Hayvan Sahiplendirme Platformu, sokak hayvanlarına destek için konser düzenledi. İzleyiciler konser alanına, para karşılığı değil mama ve makarna karşılığında alındı. İlde sokak hayvanlarının beslenmesi için faaliyet yürüten hayvan severler, bütçeleri yetersiz gelmeye başlayınca konser etkinliği düzenlendi. SDÜ Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde SDÜ Rock Kulübü gruplarının düzenlendiği konsere gelenler, ellerindeki mama ve makarna dolu poşetleri kapıda görevlilere teslim ettikten sonra konsere alındı. Öğrenciler rock gruplarının söylediği şarkılarla eğlendi. Alınan mama ve makarnalar ise kolilere yerleştirildi.

‘’SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKILMASINA TEŞVİK ETMEK İSTİYORUZ’’

Isparta Hayvan Sahiplendirme Platformu Başkanı Mete Varol, Isparta'da çok sayıda sokak hayvanının var olduğunu belirterek, bu hayvanların beslenmesi için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini kaydetti. Amaçlarının Isparta'da yaralı sokak hayvanlarının tedavilerinin yerel yönetimlerce yapılmasını teşvik etmek olduğunu bildiren Varol, ‘’Belediye başkanımızın bir an önce hayvan barınağını faaliyete geçirmesini istiyoruz. Isparta'da hayvanların çoğu kısır değil ve sürekli ürüyorlar. Aşılama yeterli olmadığı için ölen hayvan sayısı çok fazla. Bunların önüne geçmek için en azından onları doyurup tedavilerini karşılamak istiyoruz’’ dedi.

‘’ÖĞRENCİ OLDUĞUMUZ İÇİN MADDİ GÜCÜMÜZ BİR YERE KADAR’’

Sokak hayvanlarının bir süredir beslendiğini aktaran Varol, ‘’Öğrenci olduğumuzu için maddi gücümüz bir yere katar. Stoklarımız tükenmeye başladı. Bunun önüne geçmek için de konser fikri ortaya atıldı. Biletleri de kuru mama ve makarna olarak ayarladık. Gelen her kişiye de bir sonraki konseri teşvik etmek için çekilişi kartı verdik’’ diye konuştu.

İL DIŞINDAN 250 KG MAMA GÖNDERİLDİ

Varol, bu etkinlik için Türkiye'nin çeşitli illerinden 250 kilo mama gönderildiğini de söyledi. Konsere gelen öğrencilerden Orçun Şahin, ‘’Farklı bir uygulama. Bilet parayla satılıp yerine mama alınabilirdi ama insanların yardımlarını kendi eliyle getirmeleri de farklı. Gayet güzel bir uygulama’’ yorumunda bulundu.

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...