“Kadın Mücadelesi Yolumuzu Aydınlatacak!”

8 Mart 2015 18:47

CHP Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Şenol mesajında Özgecan Aslan cinayetini hatırlatarak “Kadın mücadelesi yolumuzu aydınlatacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Şenol, “Bu sene 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü bir vicdan yaralanmasıyla kutluyoruz. İçimiz, yüreğimiz, vicdanımız buruk. Özgecan’ın şahsında kadınlarımıza yönelik şiddet ve vahşet olayları çağımızı utandırıyor. Bu utançta kuşkusuz ki en büyük pay, ülkemizi yönettiğini, adalet, kalkınma, huzur sağladığını ileri sürenler. Ama bu utançta bizim de payımız var. O utancı, o karanlığı yıkmak için iktidara yürüyoruz. Bu iktidar yürüyüşünde Özgecan’ın şahsında kadınlarımızın emek, onur ve namus mücadelesi yolumuzu aydınlatıyor” dedi.

Şenol, “Kadınlarımızın, toplumsal yaşamımızda üstlendikleri rol, sadece Türkiye’nin gelişmesi, aydınlanması rolü değil, bölge ülkelerinin kadın mücadelesine de kattıkları değerle evrensel bir ruha bürünmüştür. Nasıl Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nda mazlum milletlere ruh verdiyse, Türk kadınının mücadelesi de tüm dünyadaki mazlum kadınlarımıza güç ve ruh vermiştir. Kadın bu anlamda mücadelemizin umududur” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...