Ata’nın Isparta’ya gelişinin 85. yıl dönümü kutlandı

8 Mart 2015 18:52

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 85. yıldönümü dün büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Etkinliklere yoğun katılımın gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Başkomutan büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişi dün bir dizi etkinlikle kutlandı. Ata’ya saygı yürüyüşü ile başlayan etkinlikler saat 10.00’da start aldı. Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan yürüyüşe Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Halil Altan, SDÜ Rektör Yardımcıları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, Daire Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş 6 Mart Atatürk Caddesini takiben Milli Eğitim Müdürlüğü önünden Hükümet Meydanı’nda son buldu. Kortejde öğrenciler tarafından dev Atatürk ve Türk Bayrakları açıldı.

‘’ATATÜRK GÜCÜNÜ MİLLETTEN ALIP MİLLETE YANSITIYORDU’’

Burada Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu ve saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

 Başkan Günaydın konuşmasında; “Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 85. yıldönümü dolayısıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle bu kutlamalara katılanları yani sizleri saygı, sevgi ve muhabbetlerimle selamlarım. Kısa süreliğine de olsa Ulu Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelerek, toplumla etkileşim içinde olması, Millette var olan birleştirici, toplayıcı, harekete geçirici enerji kaynağının oluşmasına neden olmuştur. Atatürk ‘Millet içinde, milletle birlikte yaptığı inkılâplarla, zaferi ve vatanı ebediyen güvenceye alan büyük ve eşsiz bir devlet adamıydı’ Onun düşünceleri, açıkladığı fikirleri, ilkeleri, davranışları ve eylemleriydi. Atatürk bu kurucu, yapıcı, geliştirici ve daima ileriye, çağdaşlaşmaya yönelen enerjiyi, milletten, milletin vicdanından, inançlarından, özlemlerinden alıyor ve bir güç oluşturarak tekrar millete yansıtıyordu. Atatürk’ün en güzel gerçeği ve en önemli özelliği buydu” dedi.

‘’ATATÜRK, TÜRK MİLLETİ’NİN HİÇ TÜKENMEYEN TEK ENERJİ KAYNAĞI OLMUŞTUR’’

Son yıllarda içte ve dışta fikren birbirleriyle aykırı olmalarına rağmen, devletin üniter yapısını ve Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini bozabilmek için ortak cephe oluşturanların görüldüğünü vurgulayan Başkan Günaydın, şöyle devam etti; ‘’Yaşananları izledikçe, Atatürk’ün düşüncelerinin ne kadar gerekli olduğunun görüldüğü aşikârdır. “Büyük Türk Milleti için Atatürk’ün düşünce ve inkılâplarından asla vazgeçilemeyeceğinin bilincinde olmak zorundayız” Yine Atatürk’ün “Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur” sözünü hiçbir zaman unutmamalıyız ve daima her alanda en güzele erişmeliyiz. Isparta, Atatürk’ün Anadolu’da başlattığı Milli Mücadeleye canıyla-malıyla tam destek vermiş, tüm Ispartalılar Kuvay-i Milliye ile bütünleşmiştir. Milli Mücadeleye Mustafa Kemal Paşa’nın safında giren Isparta, ilçeleriyle birlikte, 871 şehit, binlerce yaralı vermiş ve Büyük Zafer’i içtenlikle kutlayarak, Cumhuriyet’e aydınlık kucağını açmıştır. Atatürk, Türk Milleti’nin birleştirici, toparlayıcı ve hiç tükenmeyen tek enerji kaynağı olmuştur.

‘’HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAMASI GEREKEN BİR LİDER’’

“Türk’e şanlı tarih, Türk’e dil, Türk’e töre, Türk’e güven, Türk’e yükselme aşkı veren Yüce Türk Atatürk’tü. Çünkü Türk Milleti kendi bağrından çıkardığı o varlıkla birleşmişti. Gazi Mustafa Kemal, millet davası, millet çıkarları, millet hedefleri, millet politikaları ve millet beklentileri ile hizmet etmiştir. Diline, örfüne, kültürüne, töresine bağlılığını koruyup, geliştirilmesini her platformda anlatmıştır. Onurlu ve saygın bir millet olmanın ilk örneğini ortaya koymuştur. Türk olarak toplumun ötesinde Türk gibi düşünmenin ve yaşamının gereğini ve gücünü öğreten yine Atatürk’tü. Atatürk 17 Ekim 1922’den sonra yurt içinde 44 gezi düzenlemiş, bu dönemde toplam 881 gününü halkın içinde Anadolu’yu gezerek geçirmiştir. Büyük Önder bu gezilerinde köylü, esnaf, tüccar, sanayici, memur ve öğrencilerle bir araya gelmiştir. “Atatürk Millet, Millet Atatürk özdeşliğini öğretmiştir. Bilim ve teknik çalışmalarını önemli kabul etmiş, eğitim ve öğretimin önemini gezilerinde ısrarla her yerde söylemiştir” İşte bu vesile ile 6 Mart günü Isparta’nın mutlu günlerinden birisi olarak kabul edilmiştir. Büyük ve eşsiz Lider Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken, hiçbir zaman unutulmaması gereken bir lider olduğunu, fikirlerinden her zaman faydalanmamız gerektiğini belirtir, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”

MEHTERAN GÖSTERİSİ SUNULDU

Cumhuriyet Meydanındaki tören; Başkan Günaydın’ın konuşmasının ardından İl Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen halk oyunları topluluğu tarafından sunulan halk oyunları gösterisi ile sona erdi. Saat 14.00’te Süleyman Demirel Üniversitesi Okutmanı Serhat Bal tarafından Atatürk'ün Isparta' ya gelişi konulu konferans verildi. Saat 14.30’da ise Kaymakkapı Meydanında Belediye Başkanlığınca organize edilen Mehteran gösterisi gerçekleştirildi.

 

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...