‘’Eski vekiller gösterilirse anca 1 milletvekili çıkarırız’’

8 Mart 2015 18:54

Basın mensuplarının karşısına geçen Tekin Bayram, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu: ‘’Bugüne kadar siyasetten güç almadım, hep güç verdim. Sadece ismimle 20 bin oy katarım. AK Parti’ye daha önce Erkan yüzünden katılmadım. Bu dönem de görev alamazsam siyaseti bırakacağım. Eski vekiller gösterilirse anca 1 çıkarırız. Sayın Erdoğan’la benzer tarafım çok. Efkan’dan değil Erdoğan’dan torpilliyim.’’

Yalvaç eski Belediye Başkanı ve AK Parti Milletvekili aday adayı Tekin Bayram, dün Basmacıoğlu Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. 30 yıllık siyasi hayatında neler yaptığını ve neden aday adayı olduğunu açıklayan Bayram, rekabet ettiği aday adaylarına da mesaj verdi. Kendisi hakkında merak edilen tüm sorulara yanıt veren Bayram, şunları söyledi;

‘’BUGÜNE KADAR SİYASETTEN GÜÇ ALMADIM SİYASETE GÜÇ VERDİM’’

Isparta’ya ve siyasete bakışım, hizmet anlayışım diğerlerinden farklı. Farklı olduğum için standart sapmayım. 30 yıldır siyasetin içerisindeyim. Siyasette koltuktan güç alanlar var bir de güç verenler var. Ben güç alma yerine güç vermeden yana oldum. 1995 ve 1999 yıllarında Sayın Genel Başkanın seni aday edeceğim, vekil sensin demesine rağmen ben hayır dedim. Erkan Mumcu’yu getirdim. Ama Isparta’ya ANAVATAN zamanında merkezi idareden paylar almak adına gerçekten özveri verdim. 12 yılda AK Parti’nin Türkiye’de yaptıklarına baktığımız ve Isparta’yı diğer illerle mukayese ettiğimizde iç açıcı değil. Kayseri, Antep ve Afyon’a bakıyorum. Yatırımlar açısından Türkiye hızlı bir kalkınma yaptı. Ama Isparta bu yatırımlardan yeterli pay alamadı. Yeterli pay alınmadığı gibi Isparta’nın birçok sorunu çözülmemiş durumda. Birçok yolda duble yol biterken, Konya ve Antalya hattını Isparta çözmüş değil. Hızlı tren konusunda da çok yol alınmış değil.

‘’AK PARTİ’YE DAHA ÖNCE ERKAN YÜZÜNDEN KATILMADIM’’

Ben daha önce AK Parti’de Erkan Mumcu’dan dolayı bulunmadım. 2009’da Haydar beyle görüştük AK Parti’den aday olacaktım. Ama nedense vazgeçti. Şuan ki vekiller ve o zamankiler de benim milletvekili adayı olmamdan çekiniyorlardı. Ben halkı seviyorum onları gaale almıyorum. Benim Isparta’nın 210 köyünde gitmediğim yer yok. Isparta’yı hem tanıyorum hem de tanınır haldeyim. Proje anlamında Isparta’ya neler katılması gerekiyor, resmin büyüğünde bunları yapmak için aday adayı oldum. AK Parti birçok konuyu yerine getiriyor ama Isparta bundan pay alamıyor.

‘’SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’LA BENZER TARAFIM ÇOK’’

Tayyip Bey mitinge geldiğinde uzun uzun konuşma fırsatım oldu. Kendisini daha önce Türk Belediyeler Başkanlığından tanırım. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızla benzer taraflarımız var. Bildiğimden doğru giden adamım. 30 yıldır siyasette çizgimi değiştirmeden doğru bir tane, o doğrunun üzerine giden ve ondan taviz vermeyen birisiyim. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la benzer tarafım çok.

‘’TÜM ADAY ADAYLARIMIZ PIRLANTA GİBİ AMA BEN FARKLIYIM’’

40 aday adayı arkadaşı var. Hepsi pırlanta gibidir. Fakat Isparta’yı tanıma, güvenilirlilik konusunda, gayri safi açığı kapatmak için neler yapmak gerektiğini, devletin bürokrasisini, devletten bu imkânların alınması konusunda içlerinde en tecrübeli olduğuma inanıyorum. Ben 3 ayakta oturuyorum. Nedir bu 3 ayak? Aileden ticaretten geliyorum. 7 göbek ticaretten gelerek yatırımcılığı bilen birisiyim. İkinci ayağı bürokrasi. Ben hiç kademe atlamadan planlamacı, proje mühendisi, baş mühendis, şube müdürü ve tarım bakanlığı başmüdürlüğüne 9,5 yılda geldim. Bürokrasiyi A’dan Z’ye bilen birisiyim. Üçüncü bacak da siyaset.

‘’ISPARTA’NIN MERKEZİ İDAREDEN ALAMADIĞI PAYI ALMAK İÇİN ADAY ADAYI OLDUM’’

Isparta’nın merkezi idareden alamadığı payları almak için aday adayıyım. Kendimi Isparta’ya borçlu hissettiğim için aday adayı oldum. Erkan Mumcu’yu getirdiğim zaman ikinci Adnan Kahveci’yi getirdim demiştim. Bu bakan olacak Isparta’ya şunları yapacağız demiştim, Allah’a şükür yaptık. Ama Erkan ahde vefasız oldu. Siyasette ahde veda çok önemli. Ahde vefayı götürürseniz uzun soluklu olursunuz.

‘’BU DÖNEM DE GÖREV ALAMAZSAM AKTİF SİYASET HAYATIMI NOKTALAYACAĞIM’’

Belediye Başkanlığa adaylığımı koymayacaktım ama Süleyman Bey ve Tayyip Bey arayınca emir vaki oldum. Ama bundan sonra seçilmezsem net olarak aktif siyasette bulunmam. Ancak duayenlik yaparım. Ben siyasette diğerlerinden farklıyım.

‘’ESKİ VEKİLLER GÖSTERİLİRSE 1’İ ANCA ÇIKARIRIZ’’

AK Parti Isparta’da 4-0 yapamaz. 3-1 olabilir. Ama mevcut vekilleri aday gösterirse 1 vekil anca çıkartır. Ben Ispartalıya daha refah bir şehir vaad ediyorum. Isparta’nın hakkını kimseye yedirmem bu yüzden farklıyım.

‘’SADECE İSMİMLE 15-20 BİN OY KATARIM’’

Genelde siyasete girenler partinin gücünden faydalanır. Ama ben sadece Tekin Bayram adımla partime 15-20 bin oy katarım. Bu kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır.

‘’EFKAN’DAN DEĞİL ERDOĞAN’DAN TORPİLİYİM’’

Bu arada bana İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan torpilli olduğum söyleniyor. Ben Ala’dan değil Recep Tayyip Erdoğan’dan torpilliyim. Bu yüzden eski vekillerden 2’si hariç hepsi benim karşımda. Çünkü beni güçlü ve tehdit olarak görüyorlar. 30 yıldır siyasette var olmamın nedeni kapımın ve kalbimin açık olmasıdır. Bu yüzden hem tanıyorum hem de tanınıyorum.’’ 

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...