“Bütçedeki açık giderek artıyor”

30 Ekim 2012 18:58

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, ülke bütçesinin her geçen gün kötüye doğru gittiğini belirterek; “Bütçenin yıl sonunda 80 milyar TL açık vereceği bekleniyor. Bu halkın fazla borçlanması demektir” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, şu günlerde hazırlıkları devam eden 2013 yılı Bütçesinden, terör olaylarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Başkan Gençay, açıklamasında; “Bugün ülkemize ve ilimize baktığımızda gelecekten umudu kesmiş moralleri bozulmuş bir toplum ile beraber yaşıyoruz. Ne oldu da toplum bu hale geldi ? Ülkemizi idare edenler ve burada hayatını yasayanlar olarak hepimiz oturup bir düşünmemiz gerekiyor. 12 eylül 1980 ihtilalinden sonra, milli ve manevi değerlerden yoksun, birey ve şahsi menfaatleri ön planda olan bir toplumun yetişmesine zemin hazırlayanlar bu sorumluluktan asla kurtulamazlar.

Yine 1996 Refahyol iktidarı yıkmak için yerli ve yabancı işbirlikçiler ellerinden gelen tüm kötülükleri yaparak, önce ahlak ve maneviyat diyen milli görüş kadrolarını haksız yere iktidardan uzaklaştırmayı başardılar. Ne yazık ki 28 Şubat Post Modern Darbesini yapanlar, yerli ve yabancı işbirlikçilerin oyununa gelerek Milli ve Manevi değerlerine önem vermeyen, yaşantısı aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak idealleri olmayan, günü yaşayan bir neslin yetişmesine zemin hazırlamışlardır. Bu zemini hazırlayanların bundan şikayetçi olma hakları yoktur.

Genç kardeşlerimin 1996 yılındaki refah yol hükümetini, yaşlan o zaman küçük olduğu için bilmeleri mümkün değil. Refahyol hükümeti,ekonomide yapmıştır, bunu dış güçler anlamış,fakat aziz milletimizin anlamaması için tüm şer güçler bir araya gelmişlerdir .Bu gün hangi siyasi Görüşe sahip olursa olsun sorduğumuz zaman Refahyol hükümetinden övgü ile bahsede çektir.

İşçi, memur, emekli, köylü, esnaf herkes çok büyük zamlar almış, Denk Bütçe tutmuş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa işte bu güzellikleri hazmedemeyen güçler Refahyolu iktidardan indirdi. Refah partisi kapatıldı. Fazilet partisinin hiç icraatı olmadan kapatıldı. Bu yapılanlar yetmedi, Milli Görüş Kadroları arasına fitne sokup, Yıllarca bizimle çalışan arkadaşlarımızı bizden ayırdılar. Bizden ayrılan arkadaşlar asimi inkar etmeye başladı. Dünyanın ulusal güçleri ve Ülkemizdeki işbirlikçiler bizim arkadaşlarımıza birer koltuk vererek kandırdılar. Şimdide kendilerine hizmet ettiriyorlar.

Hükümet 2013 bütçesini hazırlıyor. AKP’nin 2012 bütçesini gördük. 20 milyar TL açık beklenirken, yılın ilk 9 ayında 60 milyar TL açık verdi, yıl sonunda 80 milyar TL açık vereceği bekleniyor. Bu halkın fazla borçlanması demektir.

2013 bütçesine baktığımızda ise bütçe kalemlerinin rantiyecilerin dışında Türkiye’nin geniş kesimleri için bir anlam ifade etmemektedir. 2013 yılında 80 milyar TL bütçe açığının hedeflendiğini görüyoruz.

Bu bütçede sadece rantiyeciler korunmuş, ülkenin temel sorunu olan işsizler için bir önlem yok. Yatırıma ayrılan kaynak bunu anlatıyor. Başbakan IMF ye ümüğümüzü sıktırmayacağım derken, kendi elleri ile milletin ümüğünü sıktı. Sayın Başbakanım bu millet bunu hak etmiyor. AKP’nin 2012 bütçesi, hükümetin ekonomik politikalarının aynasıdır. Bu aynaya baktığımızda sadece faizi görebiliyoruz. İşçi memur, emekli, çiftçi, köylü, esnaf, sanayici fakir ve yoksul bu aynada görülmüyor.

AKP’nin 2013 bütçesi de geçmiş bütçelerde olduğu gibi yine faize çalışacak rantiyeye haftada 1 milyar TL’nin üzerinde faiz ödenecek. Bu bütçe, milletin derdine dermen olmaz. Yine Hükümetin dış politikasına baktığımızda, yapılan açılım çalışmaların da Amerikan, Avrupa ve İsrail’in istekleri doğrultusunda kararlar alındığını görüyoruz. Bizler Milli Görüş Saadet Partililer olarak bu konularda çok rahatsız olduğumuzu, hemşerilerimize duyurmayı bir borç biliyorum. 

Gündemi işgal eden önemli konulardan bir diğeri de terör olayları. Bu konuda Saadet Partisi kararlı proje üreten tek siyasi partidir. Ancak bazı gazetelerde Saadet Partisi AKP’nin açılımına destek veriyor diye yazlılar yazıldı. Bu yazılar doğru değildir. Saadet Partisi’nin kan dökülmesin, askerlerimiz ölmesin, analar ağlamasın, gaziler üzülmesin, sivil vatandaşlarımız zarar görmesin sözleri hükümete destek gibi algılanmıştır. Halbuki Hükümetin bu konuda açılım projesi yoktur. Sadece Demokratik Açılım demekte, içinde ne vardır, kimse bilmiyor. Bizim projemiz 3 aşamada gerçekleşecektir. 

Esas amacımız yüzyıllardır birlikte barış içinde yaşamış ,aynı inancın, medeniyetin çocuklarının Selahattin Eyyübi’nin Kılıçarslan’ın torunlarının arasına sokulmaya çalışılan fitnenin etkilerini ortadan kaldırmak olmalıdır. Barış ve esenliğin teminine ilişkin her adımı, her türlü girişimi ve dile getirilen her olumlu sözü destekleriz.

Yıllardır süren bu kirli oyunu bozmak Türkiye’nin asil insanlarının boynunun borcudur. Dolayısıyla konu hakkında beyanda bulunan herkesi, insanlarımızı kamplaştırmaktan kaçınmaya davet ediyoruz. Hiç kimse ortamı germesin ve konuyu sulandırmasın. Herkes, gerçekten sorunu çözmek için samimi gayret göstersin. Öte yandan, varlığımızı ve geleceğimizi ilgilendiren bu konu bir siyasi risk veya siyasi rant olacak görülmesin. Ana muhalefet CHP ve MHP bu konuya samimi davranmayıp, sanki ülkenin kaosa gitmesini ister gibi davranıp siyasi hesap yapmaktadırlar. Aziz milletimiz 2001 krizini unutmadı, bu günkü ortamı onlar 2000’li yıllarda hazırladılar. Krizden sonra IMF’yi Kemal Derviş’i Türkiye’ye kim davet etti? Ekonomiyi kurtarma reçetesini kim yazdı? Milletimiz o gün ülkeyi idare edenleri unutmadı.

DTP’ye gelince, zafer kazanmış gibi bayram ediyorlar, yanlış yapıyorlar bu ülkeyi beraber kazandık. Yüz yıllarca beraber sorunsuz yaşadık, dış güçlerin oyununa gelmeyin, hepimiz Îslam kardeşi değil miyiz? Zafer çığlığını bırakın kendinize gelin. Saadet Partisi 3. şahlanış döneminde iktidara hazır bir partidir. Teşkilatımız çok canlı heyecanlı ve kararlıdır. Partimize üye olanlar ve yeni katılımlar olmaktadır. Bu da gösteriyor ki geleceğin iktidar partisi Saadet olacaktır. Biz Milli Görüşçülerden başka Yaşanabilir Bir Türkiye Yeniden Büyük Türkiye Yeni Bir Dünya, diye projesi olan siyasi hareket var mı?” dedi.

 

 

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...