‘’Biz yardım değil paramızla onurlu yaşamak istiyoruz’’

9 Mart 2015 18:50

Görme engelli Fatma Ersoy, her gelen milletvekili ve aday adayının kendilerine vaatler verdiğini ileri sürerek, tam da Kadınlar Günü’nde yaşadıkları mağduriyeti haykırdı. Ersoy, “3 aylık maaşımız vardı. Bir memurun hatası yüzünden o da benim ve eşimin maaşı kesildi” dedi.

Gönen İlçesi’nde yaşayan görme engelli çift Fatma ve Kadir Ersoy, mağdur olduklarını ileri sürdüler. CHP’de aday adayı tanıtım toplantısına katılan çift, görmedikleri için kalabalığı takip ederek, salona geldiklerini bildirdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir kadın olarak yaşadıkları dramı aktaran Fatma Ersoy, her gelen milletvekili ve aday adayının kendilerini size iş vereceğiz ve istihdam edeceğiz şeklinde oyaladığını ileri sürdü.

EKONOMİK ŞİDDET GÖRÜYORUZ

Bakım Yasası’nı hatırlatan Ersoy, bu yasanın herkesi kapsamadığını öne sürerek, “3 aylık maaşımız vardı. Bir Gönenli memurun hatası yüzünden benim ve eşimin maaşı kesildi. Biz çok yalnızız bu konuda. Hep oyalanıyoruz. Bizim siyasetle alakamız yok. Kalabalığı fark ederek geldik, gözlerimizle görmediğimiz için. Aday adayları konuşuyor. Ama engellilerle ilgili hiç tatmin edici bir şey yok. Ekonomik şiddet görüyoruz. Yalnızlaştırılıyoruz. Bizi kandıracak değil de bir çocuğa topitop verirseniz ya bizim bunlara karnımız yok. Engelliler olarak mağduruz. Türkiye uyuma engelline sahip çık” şeklinde konuştu.

BEDAVA OTOBÜS VS DEĞİL İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ

Öte yandan Kadir Ersoy da kendilerine bakabildiklerini belirterek, insani şartlara yakışır bir hayat istediklerini bildirdi. Ersoy, “Bedava otobüs istemiyoruz. Biz parayı verip onurlu hizmet almak istiyoruz. Otobüse bindiğimizde adam burun kıvırıyor. Çünkü parayla onurlu hizmet alınır. Bizim yaşadığımız yer apartman sığınağı. Orası güneş görmüyor, hasta oluyoruz. Hastane parası buluyoruz ama ilaç parası, muayene parası veremiyoruz. Her milletvekili ile görüştük. Ama sorun çözülmedi” diye konuştu.

 

Bu haber 775 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...