Et ve sütte altın çağ yaşanıyor ancak…

10 Mart 2015 19:16

Isparta İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir, et­süt piyasasında altın bir çağ yaşanmasından dolayı mutlu olduklarını ve fakat yem fiyatlarının yüksek olmasının kendilerine sıkıntı yarattığını belirtti.

Isparta İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Özdemir, et­süt piyasasında altın bir çağ yaşandığını söyledi. Et ve süt fiyatlarının oldukça iyi olduğunu belirten Özdemir, bu olumlu havanın birkaç yıl daha süreceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

“TEK ŞİKAYETİMİZ YEM FİYATLARI”

Süt fiyatlarının şu an iyi olduğunu ancak üreticinin yem konusunda problem yaşadığını belirten Özdemir, “Hayvancılık şu günlerde iyi martta süt zammı beklentisi var. Mart ayında Süt Konseyi ihale gerçekleştirecek. Şu an Konsey fiyatı 1.15 TL. Üreticinin eline geçen para ise 1.1 TL civarında. Çok kötü bir rakam değil ama yem pahalı. Tek şikâyetimiz yem fiyatlarının fazla olması. Beklentimiz 10 kuruş daha zam yapılması. Konsey fiyatının 1.2 TL olacağı belirtiliyor. Üreticinin eline 10 kuruş daha fazla geçecektir. Üreticinin eline şu an 1.1 geçiyor, 1.2 TL geçecektir. Fiyat yeterli. Ama bir türlü aşamadığımız yem konusu. Kaba yem üretimini artıramıyoruz. Yem şuan çuvalı 40­50 TL. Çok yüksek rakamlar. Maliyetimizi artırıyor” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...