“Sesi çıkmayanın sesi olmak için yola çıktık”

10 Mart 2015 19:18

Isparta Yörük-Türkmen Derneği Başkanı Parlakyıldız, Türk Dünyası Yörük-Türkmen Birliği’nin kurulması için harekete geçtiklerini bildirdi. Parlakyıldız, “Dünyanın neresinde bir Türk varsa onun yanında olmaya, onunla ağlayıp onunla gülmeye çalışacağız” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu Muğla’da yapılan Diriliş Çalıştayıyla Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nin kurulması için ilk adım atıldı. Çalıştaya Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı ile birlikte Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız ve çok sayıda davetli katıldı. Çalıştayda bir konuşma yapan Parlakyıldız, birliğin önemine dikkat çekti.

“GÜVENLİĞİN OLMADIĞI YERDE HUZUR OLMAZ”

Bugün insanların evlerinde nasıl rahatça yaşadıklarının farkında bile olmadığını ancak bazı bölgelerde terör örgütü ve yandaşlarının kardeşlerimize neler yaptıklarını üzülerek izlediklerini belirten Parlakyıldız, “Güvenliğin olmadığı yerde huzur da olmaz. Benim Karakoyunlu, Karakalpaklı, Karakeçili ve daha niceleri var olma mücadelesi verirken konuşacak ve söyleyecek fazla bir şeyimiz yok. 15 yıldır yapılan çalışmaların sonucunda Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’ni kurarak sesi çıkmayana ses olmaya karar verdik. Birliğimizin statüsü hazırlandı ve inşallah Ata Ocağımız Bilecik Söğüt’te Atılış Çalıştayımızla birliğimizi yasal çerçeveye kavuşturmuş olacağız. Kurulacak olan birliğimiz sayesinde dünyanın neresinde bir Türk varsa onun yanında olmaya onunla ağlayıp onunla gülmeye çalışacağız” dedi.

 

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...