“Türk annesi gönül köşküdür”

10 Mart 2015 19:23

Isparta Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla Aysan Düğün Salonu’nda bir program düzenlendi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen günde Hilal Ergenekon söyleşisiyle, Ahmet Şafak ise seslendirdiği parçalarla katılanlara güzel bir gün yaşattı.

Aysan Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz, MHP Milletvekili Aday Adayları, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün geçiştirilecek bir gün olmadığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bayanların nezaket, güzellik ve değer olduğunu söyledi.  Günaydın, “Ülkemizde maalesef son günlerde kadınlarımıza yönelik saldırılar var. Bu gün vesilesiyle bu olayların da yok olmasını diliyorum. Eğer bir erkek, hanımına, evladına, bayana saygı duymuyorsa, ona saldırıda bulunuyorsa, o kişinin kendine saygı duymadığını gösterir. Saldırıda bulunan kişi kendine saldırıda bulunmuş demektir. Eşine saldırıda bulunan kişi, kendine, kendi kişiliğine saygısızlık etmiş olur. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Günaydın’ın eşi Dilek Günaydın da, özel günlerin bayanları mutlu ettiğini dile getirerek, aynı duyguyu paylaşan yapının bulunduğunu ifade etti. Dilek Günaydın bir çağrıda bulunarak, “Her zaman birlik beraberlik, destek içerisinde hoşgörüyle yaklaşırsak her gün daha güzel olacaktır” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediyenin davetlisi olarak Isparta’ya gelen Hilal Ergenekon da, yaptığı söyleşisinde kadın ve erkeğin birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu söylerken, kadın erkek arasındaki karşılıklı iletişimin önemine dikkat çekti. ‘Konuşamazsanız öfkenizle kendinizi ifade edebilirsiniz. İletişim kuramazsanız öfkeyle, şiddetle iletişime geçilir’ diyen Ergenekon, bayanlara da tavsiyelerde bulundu. Ergenekon kadınlar olarak da erkeklere iğneli laflar ve hareketlerde bulunulmaması gerektiğini dile getirerek, “Kimseyi iğnelemeyin, kurban rolü oynamayın” dedi.

Erkeklerin, bayanlara değer vermesini, koruyup kollamasını isteyen Hilal Ergenekon, “Bayanlara kol kanat gerin, güven verin. Kadınların en fazla güvene ihtiyaçları var. Anlayışlı olun, öfkenizi bastırın. Kadınların erkeklere, erkeklerin kadınlara değer vermesiyle dünya bir bütün olacak ve daha güzel dönecektir” şeklinde konuştu.

Hilal Ergenekon’un ardından sahne alan ve salonda bulunanları seslendirdiği eserlerle coşturan Ahmet Şafak’ta katılımcılara güzel ve eğlenceli dakikalar yaşattı. Şafak, “Türk annesi gönül köşküdür, bu köşkte olmayı çok arzu ederiz” görüşlerinde bulundu.

Programın ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, Hilal Ergenekon ve Ahmet Şafak’a katılımlarından dolayı çeşitli hediyeler takdim etti.

 

 

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...