Yeni yatırımcılar desteklerden faydalanacak

12 Mart 2015 15:33

3 yıllık zorlu bir süreç sonunda Karma OSB’ye dönüştürülen Deri İhtisas OSB’de yeni yatırımcıların önü açılarak Isparta ekonomisi ve istihdama katkı sağlanacak.

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Eşref Bıtrak, dönüşüm sonrasında bugüne kadar yaşadıkları tüm sıkıntın gideceğini söyledi. Karma OSB’ye yatırım yapmak isteyen firmalara 3 bin metrekare ile 10 bin metrekare arasında yer teminlerinin yapılacağını belirten Bıtrak, yeni yatırımcıları beklediklerini söyledi. Deri OSB’nin kuruluş aşamasında bazı nedenlerden ötürü yüzde 50 kayıp yaşadıklarını ve bu nedenle maliyetlerini çok arttığını belirten Bıtrak, ‘’Borçlarımızı ödemekte zorluk çekiyoruz ve Deri İhtisas OSB’nin Karma OSB’ye dönüştürülmesi hem bizi rahatlatacak hem de yeni yatırımcıların önü açılacak’’ dedik.

‘’KARMA OSB’YE YATIRIM YAPACAKLAR DESTEKLERDEN FAYDALANACAK’’

Öte yandan Karma OSB’ye yatırım yapmak isteyen firmaların yatırım teşvik desteklerinden faydalanabileceğini de aktaran Bıtrak, ‘’Yatırım yapmak isteyen orta ölçekli firmalarımızın müracaatları halinde 3 bin ile 10 bin metrekare arasında arsalarımız tahsis edilecek. Böylece hem ilimiz ekonomisine, istihdamına katkı sağlanacak hem de altyapı ve arıtmaya olan borçlarımızı kolaylıkla ödeyebileceğiz. Yeni yatırımcıları bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...