“Yeni Otogar yüzde 98 Çünür’e yapılacak”

12 Mart 2015 15:51

Belediye Başkanı Günaydın ‘’Geleceğin Paris’i’’ diye nitelendirdiği Çünür’de 2 önemli projeyi hayata geçiriyor. İlkinin çalışmasına yıllar önce başlayan Günaydın, şimdi de Yeni Otogar’ı Çünür’e kazandırmak için kolları sıvadı.  Yeni Otogar yüzde 98 Çünür’e yapılacak’’ dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün Çünür Sosyal Tesislerinde mahalle sakinleriyle buluştu. Yeni otogar projesini halka daha detaylı anlatan Günaydın, Çünür’den mutlu ayrıldı. Çünür’ün modernleşmesi için YENİ OTOGAR , YENİ ŞEHİR  Projelerini yapmakta kararlı olduklarını ifade eden Günaydın, ‘’Çünür aslında şans sahibi oluyor. Biz mahalle sakinlerine konuyu anlattık ve bazı arkadaşlarımızın mağdur olmaması için bir komisyon kurulmasına karar verdik. Bu komisyon mahalle sakinlerini oluşturduğu bir komisyon olacak. Şu anda yüzde 98 tamam. Komisyondan çıkacak kararla birlikte inşallah Yeni Otogar’ı Çünür’e  inşa edeceğiz’’ dedi.

‘’ÇÜNÜR’E YILDIZ DÜŞTÜ’’

Öte yandan Çünür’ün 20-30 yıl geçmeden modern bir kent görünümüne kavuşacağını ileri süren Günaydın, şunları söyledi; ‘’Deyim yerindeyse Çünür yeniden doğacak. Yeni bir Çünür’ü ve otogarı yapmakla bu başlamış olacak. Bu benim dönemimde olmazsa benden sonra olacak. Şans Çünür’e vurdu. Bir yıldız düşüyor onun da sahibi Çünür oldu. Üniversitenin de bu tarafta olması bir avantaj. Şehir artık yenilecek. Şehir merkezi sıkışıyor. Yeni bir şehrin önemli adımı Çünür’den başlıyor. Çünür halkı anlayışlı. Birkaç arkadaşımız bizim başka yerimiz yok dedi. Onları da anlıyoruz. Komisyon kuracaklar. Sorunları çözme yetkilisi o komisyon olacak. Dükkan isteyenler var. Azınlıkta satmak isteyenler var.

‘’GELECEK NESİL İÇİN ÇÜNÜR PARİS OLACAK’’

Çocuklar için Çünür, Paris olacak. Hem şehri yenilemiş ve güzelleştirmiş olacağız. Her yeni şehir daha güzel olur. Çünür’e bütünsel bakıyorum. Çünür tamamen değişiyor. Her şey planlanıyor. Şehir meydanı korunacak. Ben oraya otogar yapmıyorum yaşayan bir kent orası. Otogar onun içinde bir parça. Yapılacak otogarda Çünür tepesine tepeden bakacak bir kule de yapılacak. Yeni Çünür’ün 20-30 metre yolları var. Orası bambaşka bir yer oluyor. Alt tarafta bir yerimiz var. TOKİ’nin civarında çok inşaat yapılıyor. Ama oranın altyapıları yoktu. Hele TOKİ’nin altyapısı hiç yok. Bodrumlarını pislik basmaya başlamıştı. 1800 metre kazdık ana şebekeye ulaştırdık. Çünür’ün altyapısı yüzde 80’i bitti. Kalan kısımda yapılacak.

‘’ISPARTA’YA DA BOYUTUMU AŞAN PROJELER YAPMAK İSTİYORUM’’

Otogar projesi muhteşem olacak. Benim Türkiye’de bizzat yaptığım ve yaptırdığım projeler var. Kütahya’da 100 dönüm üzerine oturan otogar projesi benimdir. Oranın işletmesi biraz zayıf. O yüzden burada farklı bir işletme kuracağız. Türkiye’nin çok yerlerine hizmetlerim oluyor. En az hizmet verdiğimiz yer belediye başkanı olmama rağmen Isparta’ya verdiğimi düşünüyorum. Nevşehir’in Üniversitesini 1000 dönüm üzerinde kurdum. Bunlar benim boyutumu aşan projeler. Isparta’ya da boyutumu aşan proje yapalım. Bu otogar projesi onlardan bir tanesi. Başka büyük projelerimizde olacak. Ama Çünür’e otogarın yapılması lazım.’’

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...