MARİM Bilecik’te Kiraz Yetiştiriciliği Eğitimi verdi

12 Mart 2015 18:23

5-6 Mart 2015 tarihlerinde Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kiraz Yetiştiriciliği konusunda bir seminer düzenlendi.  Seminere Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Güven SÖNMEZ, teknik elemanlar ve üreticiler katıldı.

Seminere eğitmen olarak katılan Müdürlüğümüz elemanlarından Dr. Hasan Cumhur Sarısu Bilecik’in Gölpazarı, Küre, Yeniköy, Merkez ve diğer kiraz alanlarında arazi gezisi yaptıktan sonra teknik elemanlara ve üreticilere kiraz yetiştiriciliğinde dikim, fidan seçimi, budama, gübreleme, sulama ve kooperatifçiliğin önemi konularında teorik ve uygulamalı bilgiler sundu.

Eğitimden faydalanan ve çok memnun kalan çiftçiler Dr. Hasan Cumhur Sarısu’nun en kısa zamanda yeniden ilimize gelerek bu eğitimlerin devam etmesini talep ettiler.

Eğitim sonunda Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, Bilecik kiraz üreticileri adına Dr. Hasan Cumhur Sarısu’ya çok teşekkür ederek yeniden aralarında görmek istediklerini belirtti.

Bu haber 764 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...