Yalvaç resmen Sakin Şehir

31 Ekim 2012 17:38

Yalvaç, İtalya’nın Novellara Kenti’nde düzenlenen Cittaslow Genel Kurulu’nda sertifikasını alarak resmen Cittaslow yani Sakin Şehir oldu. Toplantıda Yalvaç’ın yanı sıra iki kentin daha bu unvanı almasıyla ülkemizde sakin kent sayısı sekize yükseldi.

Türkiye’nin Cittaslow (Sakin Şehir) Başkenti Seferihisar’ın birliğe önererek, dosyalarını götürdüğü Vize (Kırklareli), Perşembe (Ordu) ve Yalvaç (Isparta) İtalya’da gerçekleşen Genel Kurul’da Cittaslow ilan edildi. Şehirleri adına Genel Kurula katılan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı ve Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram sertifikalarını Cittaslow Başkanı Gian Luca Marconi ve Genel Direktör Pier Giorgio Marconi'nin ellerinden aldı.

Başkan Tekin Bayram, 21 Ekim tarihinde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Yalvaç’ın Cittaslow kriterlerine uygun bir kent olduğunu, zaten bugüne kadar sürdürülen koruma ve uygulama çalışmalarıyla da söz konusu kriterlerin özünün yerine getirildiğini ifade ederek bu hareketin oluşturduğu turizm potansiyelinin Yalvaç’a çok şey katacağını söyledi.

Tören sonunda Seferihisar, Akyaka, Gökçeada, Taraklı ve Yenipazar’ın ardından birliğe katılan Vize, Perşembe ve Yalvaç ile Türkiye’deki Sakin Şehirlerin sayısı sekize yükselmiş oldu.

Dünyadaki tüm Sakin Şehirlerin temsilcilerinin katıldığı Cittaslow Genel Kurulu’nda ayrıca, önümüzdeki yıl ev sahipliği yapacak Türkiye’nin ilk Sakin Şehri Seferihisar’ın Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2013 Cittaslow Genel Kurulu’yla ilgili bir sunum yaparak, tüm Sakinleri Türkiye’ye ve Seferihisar’a davet etti.

Bu haber 968 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...