Belediye bahar temizliğine başladı

13 Mart 2015 15:32

Isparta Belediyesi bahar aylarına girilmesiyle birlikte şehir genelinde temizlik çalışması başlattı. Caddeler sabunlu suyla yıkanıyor, yol çizgileri ile trafik işaretleri yenileniyor.  Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Nasıl evlerimiz temizse aynı temizliğin sokaklarımızda da olmasını istiyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi şehir genelinde bahar çalışmaları başlattı. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar binlerce değişik çiçek türünü şehrin çeşitli yerlerine diken, kavşaklarda peyzaj düzenlemesi gerçekleştiren Isparta Belediyesi bu kavşak çalışmalarına son olarak da Adalet Sarayı önünde bulunan Adalet Kavşağı’nda gerçekleştirdi. Cadde üzeri orta refüjlerde ışıklandırma çalışması gerçekleştirilirken, kavşağa da adaletin simgesi olan terazi içerisine çiçekler dikildi.

Adalet Kavşağı’nda incelemelerde bulunan yine cadde üzerinde devam eden yol çizgi çalışmalarını denetleyen Başkan Günaydın, şehir genelinde bahar temizliği başlattıklarını söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, tüm caddelerin sabunlu suyla yıkandığını ardından yol çizgilerinin yenilendiğini bu çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Temizlik alanında bugüne kadar Isparta’nın hep lider konumda olduğunu ve birincilikler aldığını yine çöp deponi alanının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca birinci seçildiğini aktaran Başkan Günaydın, “Temizliği ön planda tutuyoruz. Hedefimiz daha temiz bir Isparta. Bütün caddelerimiz yıkanarak bahar temizliği yapılıyor. Her mahallemizde temizlik çalışmaları başlattık. Çayboyu’nda da sonbaharda olduğu gibi ilkbahar aylarında bulunduğumuz şu günlerde temizlik yapacağız” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin temiz olmasının ve hep birincilik alınmasında emeği geçen personeline de teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Günaydın, “Tüm personelimiz büyük bir özveri ve enerji içerisinde çalışıyor. Kendilerine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu başarıları, çalışan arkadaşlarımızla birlikte alıyoruz. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında mahalleler tek tek elden geçiriliyor, arsa konumunda bulunan araziler dahil, tüm cadde, sokak ve kaldırımlarında bahar temizliği gerçekleştiriliyor. Çalışmalar sonrasında yol süpürge araçları yolları süpürüyor ardından yıkama araçları ile yollar yıkanarak temizleniyor.

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...