“Yeni Bakım Merkezimizin inşaatı için hayırseverlerin bağışlarını bekliyoruz”

13 Mart 2015 15:40

Isparta Huzurevi Sağlık, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Olağan Genel Kurulu, 7 Mart cumartesi günü saat 13:00’te Huzurevi Toplantı Salonunda seçimsiz yapıldı. Huzurevi ile ilgili yapılmış ve yapılacak çalışmalar görüşülerek değerlendirildi.

Huzurevi Vakfı ve İktisadi İşletmesi Başkanı İ.Atilla SÜLDÜR; Genel Kurula sunulan Vakıf ve İktisadi İşletmesinin 2014 Faaliyet Raporları ile Bilançolarının Genel Kurula sunumu ve ibrasından sonra, yaptığı konuşmada son yıllarda yapılan ve yapılacak çalışmaları özetle değerlendirdi:

“2002 yılında Vakfımızca iki işçisinin ücreti ödenebiliyor, büyük ölçüde Isparta Belediyesi ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca imkanlar dahilinde personel ihtiyacı karşılanıyordu. Hemşehrilerimizin ayni ve nakdi yardımlarıyla da Vakfımız ve Derneğimizce gıda, temizlik ve diğer tüketim malzeme ihtiyaçları karşılanmaktaydı. Huzurevi Binamızda; yaşlılara, engellilere hatta zor durumda kalan kadınlarımıza ve çocuklarımıza geçici süreli bakım hizmeti veren kadın konukevi şeklinde hizmetler sunulmaktaydı.

YAŞLI BAKIM MERKEZİ BÖLGEYE HİTAP EDİYOR

2008 yılından itibaren Huzurevimizde aynı çatı altında yaşamlarını sürdüren yaşlılarımız ve engellilerimize ayrı ayrı bölümlerde Engelli Bakım Bölümünde bakılmaya başlandı. Ve Vakfımız daha çok sayıda personel istihdam edebilir duruma kavuştu. Zaman içinde Belediye personelimiz  yarı yarıya azaldı. 2010 yılından itibaren Huzurevi hizmetinin yanı sıra aynı zamanda YAŞLI BAKIM MERKEZİ olarak da hizmet verebileceğinin tescili yapıldı. Dolayısıyla Bölgemizde bulunan Burdur, Eğirdir, Dinar Huzurevleri sadece Huzurevi hizmeti vermekteyken Isparta Huzurevimiz Yaşlı Bakım Merkezi olarak da Bölgemize hizmet vermektedir. Bu şu demek; Huzurevleri Öz bakım becerilerine sahip, eli, ayağı tutan yaşlılara bakım hizmeti verirken, Yaşlı Bakım Merkezleri Öz bakım becerilerini yerine getiremeyen, yatağa bağımlı, felçli, demanslı yaşlılara da hizmet veren Sosyal Hizmet Kuruluşlarıdır. 

ENGELLİ BAKIM MERKEZİ TÜRKİYE’DE EMSALSİZ

2013 yılından itibaren de Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezimizde sadece Yaşlılarımıza hizmet verilmeye, ayrı ayrı bölümlerde bakılmakta olan Engellilerimize ise; kiraladığımız Vatan Mahallesindeki ayrı bir binada hizmet  verilmeye başlandı. Bu yaklaşık 40 yıldır Huzurevi Binamızda sürdürülen karma ve kaynaşık Bakım Hizmetinin sonlandırılmasıydı. Aslında iyi de oldu. Bir çok hemşehrimizin Huzurevinde engellisi-yaşlısı ne ararsan orda söyleminin de sona ermesine neden oldu. Huzurevimizin hizmet vermeye başladığı 1972’li  yıllardan itibaren Devletimizce 2007-2008 yıllarına kadar yeterli derecede engellilerimize hizmet verilemediği bir dönemde, şartların da zorlamasıyla vatandaşlarımızın, Valiliklerimizin, Belediyeler ve Muhtarlarımızın, Zabıtanın talebine cevap verebilmek için imkanlar dahilinde hizmet verilmeye çalışılmasının Türkiye’deki emsalsiz örneklerinden birisiydi denilebilir. 2008 yılında Huzurevimizde kalmakta olan engellilerimizin ayrı bir bölümde bakılmaya başlandığında 25 kadar engellimizin bulunduğunu hatırlatmak isterim.

35 PERSONELİSTİHDAM EDİLDİ

Kısacası; 2002 yılında iki personel istihdam edebilen, Huzurevi Vakfımız bu gün İktisadi İşletmemiz bünyesinde çalıştırdığı 35 personeli istihdam eder duruma gelmiştir. Tabiî ki bu yeterli değildir. Çünkü Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezimiz ile Engelli Bakım Merkezimiz yatılı 24 saat hizmet veren Sosyal Hizmet Kuruluşları olduğundan çok personel istihdamını gerektiren, büyük giderleri olan kuruluşlardır. Birde buna Engelli Bakım Merkezimizin yüksek kira gideri eklendiğinde sürdürülebilirliğinin güçlüğü daha iyi anlaşılabilecektir. Bu nedenle 19 Eylül 2014 tarihinde Huzurevi-Bakım Merkezi İnşaat Ruhsatı alınarak 2014 yılı Ekim ayında yapımına başlanmıştır.

YENİ HUZUREVİ-BAKIM MERKEZİ İNŞAATI

HAYIRSEVERLERİN YARDIMLARINI BEKLİYOR

İnşaat giderlerinin yüksek olduğu hepinizin malumudur. Vakıf olarak bu amaçla gayrimenkullerimizi satışa çıkardık. Fakat bu inşaatımızı tamamlayabilmemiz için daha sonra topluca isimlerini açıklayacağımız bazı hayırsever vatandaşlarımız bağışta bulunmuşsa da yeterli olamayacağından Tüm Hemşehrilerimizin, hayırsever kişi ve kuruluşların ayni ve nakdi desteklerine çok ihtiyacımız var. İnşaallah hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla bu inşaatı sizlerle elbirliğiyle tamamlayacağımıza inanıyoruz. Geçen yıllarda olduğu gibi destek ve yardımlarını esirgemeyen hizmetlerimizde yakın ilgi ve alakalarını gördüğümüz başta Sayın Valilerimiz olmak üzere, Belediye Başkanımıza, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız yetkililerine her zaman yanımızda bulduğumuz değerli medya mensuplarımıza ve hayırsever hemşehrilerimize Teşekkürü borç biliyoruz.” 

Bu haber 849 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...