Elli liraya Havaalanına, Elli dört liraya İstanbul’a..

13 Mart 2015 15:41

Isparta Belediyesi'nin Süleyman Demirel Havaalanı'na 3 yıldır yaptığı ücretsiz yolcu servisi hizmetine son vermesi ortalığı karıştırdı. Belediyenin servis hizmetlerini durdurması 20 kilometre uzaklıktaki havaalanına gidecek yolcuları mağdur etti.

Edinilen bilgilere göre, Burdur'da havaalanı yolcuları için Belediye tarafından herhangi bir servis hizmeti verilmiyor. Yolcular taksi ya da başka imkanlarla havaalanına ulaşım sağlarken Devlet Hava  Meydanları Genel Müdürlüğü, Burdur-S.D Havaalanı arasında yolcu servis hizmeti ihalesi yaptı. İhale sonucunda da kazanan firma ücreti dahilinde yolcu servisine başladı. Bu gelişmelerden haberdar olan Isparta Belediyesi, 30 Mayıs 2014 tarihi itibariyle ücretsiz yolcu taşıma hizmetine 6 ay daha devam edilmesine karar verdi. Kasım ayı sonunda da hizmetin durdurulacağı Isparta Havaalanı Müdürlüğü'ne bildirildi. Havaalanı Müdürlüğü uzmanları da bu tebligat üzerine servis hizmetlerinin Şubat ayına kadar sürdürülmesini talep etti. Belediye Encümeni de bu istek üzerine servis hizmetinin şubat ayı sonuna kadar devam edilmesine karar verdi. Şubat ayı sonuna gelindiğinde de Belediye Encümen kararı gereği havaalanına 3 yıldır yapılan servis hizmeti durduruldu. 9 ay öncesinden haber verilmesine rağmen Havaalanı Müdürlüğü de şehir-havaalanı arasına da yolcu servis hizmeti alınması için ihaleye çıkmadı.  Şimdilerde İstanbula gidecek uçak yolcuları 50 liraya Havaalına gidiyorlar, İstanbul’ada 54 liraya uçuyorlar.

GÖZDEN KAÇIRILAN CÜMLE

Bürokratik yazışma süreci devam ederken havaalanından sorumlu vali yardımcısı imzasıyla Isparta Belediyesi'ne yazı gönderildi. Yazıda, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki genelgesine dikkat çekildi. Ancak genelgede 'mücavir alan içinde kalan yerlerde Belediyeler yapar' cümlesi gözden kaçırıldı.

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...