Oğuzata öğrencilerine moral ve motivasyon

13 Mart 2015 15:47

Isparta Belediyesi ile Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği işbirliği ile Halı Sarayı Düğün Salonu’nda sınav öncesi ‘Moral ve Motivasyon’ konulu bir program düzenlendi.

15 Mart 2015 Pazar günü yapılacak olan YGS birinci basamak sınavı öncesinde Oğuzata’da eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen programda Uzman Psikolog Selma Akbulut ‘Sınav Kaygısı ve Motivasyon’ konusunda öğrenci ve velilerine bir sunum gerçekleştirdi.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, program öncesinde yaptığı konuşmasında, Oğuzata’nın 5 yıl önce kurulduğunu ve zor şartlar altında eğitime başladıklarını söylerken, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın büyük katkılarıyla bugün çok daha güzel bir noktaya ulaşıldığını belirtti. Kayacan, “Yusuf Ziya Günaydın başkanımızın bugünlere gelinmesinde büyük emek, gayret ve katkıları bulunuyor. Oğuzata’ya dernek başkanımız ve hocalarımız da büyük katkılar sundu. Buradan Belediye Başkanımıza, Oğuzata Derneği başkanımıza ve yöneticilerine, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Dolayısıyla siz öğrencilerimize, gençlerimize düşen bir görev var, o da çalışmak, çalışmak, çalışmak ve başarılı olmaktır” dedi.

Sınav öncesinde öğrenci ve ailelerinin kaygılarının bulunmasının çok normal olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Selma Akbulut, yaptığı sunumda öğrencilere sınav nedir? sorusunu yöneltirken, öğrenciler ise buna ‘korku, stres, hayat’ gibi cevaplar verdi. Bunun üzerine Akbulut, “Sınav amaç değil, bir araçtır” dedi. Öğrencilerin kaygıya kapılmaları, strese girmeleri durumunda ise başarıya ulaşmada sıkıntıya gireceğini ifade etti. Stres ve kaygının nasıl önlenebileceği ve nasıl davranılması gerektiği konularında da öğrencilere bilgilendirmelerde bulunan Akbulut'un sunumu karşılıklı soru ve cevaplarla devam etti.

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...