Türkmenistan´ın Tarafsızlık Günü SDÜ´de Coşkuyla Kutlandı

14 Mart 2015 10:52

Türkmenistan’ın "Tarafsızlık Günü" münasebetiyle SDÜ’de eğitim gören Türkmenistanlı öğrenciler tarafından bir program tertip edildi. Programa; T.C. Türkmenistan Büyükelçiliği Eğitim ve Kültür Ateşesi Nağmat Nazarov, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Timuçin Kodaman, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Türkmenistan’ın millî marşlarının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi yaptı. Türkmenistan’ın Tarafsızlık Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Seydi, her iki ülke arasındaki kardeşliğe ve gönül bağına dikkat çekti. Üniversite olarak her zaman, gerek Türkmenistanlı öğrencilerin gerekse diğer ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrencilerin problemlerine çözüm ürettiklerini aktaran Prof. Dr. Süleyman Seydi “Bu öğrenciler bizlere emanet. Biz onların barınmadan sosyal alana kadar her türlü rahatlığını düşünmek zorundayız. Bu konuda daha somut adımlar atacağız.” dedi.

Prof. Dr. Süleyman Seydi’nin ardından konuşma yapan T.C. Türkmenistan Büyükelçiliği Eğitim ve Kültür Ateşesi Nağmat Nazarov ise: “Geçtiğimiz yıl SDÜ olarak sayın büyükelçimizi en iyi şekilde ağırladınız. Kendilerinin sizlere selam ve hürmetlerini getirdim.” diyerek konuşmasına başladı. Nazarov sözlerinin devamında Süleyman Demirel Üniversitesine misafirperverliğinden ve Türkmenistanlı öğrencilere göstermiş oldukları yakınlıktan dolayı teşekkür etti.

Son olarak SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timuçin Kodaman Türkiye ve Türkmenistan ikili ilişkilerine yönelik bir konferans verdi. Türkmenistanlı öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Kodaman, iki ülke arasındaki ortak milli ve manevi değerlere de dikkat çekti.

Konuşmaların ardından, SDÜ öğrencilerince hazırlanan halk oyunları ve şiir okuma etkinlikleriyle program sona erdi

 

Bu haber 864 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...