‘’Kanun elverse biz zaten taşırız’’

14 Mart 2015 11:13

Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan, mücavir saha dışındaki yerlerde havaalanı yolcu taşıma hizmetinin Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olduğunu söyledi. Aslan, ‘’Zaten Belediyemiz bugüne kadar yetkisi olmadığı halde hizmeti vermiştir’’ dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan, havaalanına yolcu servis hizmetini bitireceklerini 9 ay öncesinden duyurduklarını söyledi. Isparta Havaalanı Müdürlüğü'nün bu süreçte hiçbir hazırlık yapmamasından yakınan Aslan, şunları söyledi: ‘’Yolcu taşıma hizmetini 3 yılı aşkın bir süredir yapıyoruz. Belediyenin bu işi yapma sebebi; Elini taşın altına koymaktan başka bir şey değil. Normalde bu alanda taşıma için yetki belgemiz yok. Bizim için sıkıntı oldu. Bunun için D­ 4 yetki belgesine sahip olmak gerekir. Bizim böyle bir yetki belgemiz de yok. O özel şirketlere has. Biz yollarda jandarma­polis tarafından durdurulduk ama Isparta Belediyesi olduğu için idare edildi. Ama kanun şunu emrediyor; Mücavir alan içerisinde havaalanı varsa belediye ücretli olarak yolcu taşır. Yani bizim havalimanımız Çünür'de olsaydı, onu biz yapmak zorundaydık. 'Havaalanı ile mesafesine bakılmaksızın, aynı il sınırları içinde kalan yerleşim yerlerine veya bu yerlerden hava alanlarına tespit edilmiş bir güzergâhta belli bir zaman ve ücret tarifesine göre otobüsle yapılacak olan tarifeli yolcu taşımak için valiliklerce verilen Y yetki belgesine ya da D yetki belgesine sahip taşımacılar tarafından yapılır' deniliyor.

‘’BURDUR’UN TAŞIMACILIĞINI ÖZEL BİR FİRMA ALDI’’

Dolayısıyla bunun ihaleyle yapılması gerekmektedir. Biliyorsunuz Joker Turizm Burdur’un taşımacılığını aldı. Burdur Belediye Başkanı değiştikten sonra taşımacılık hizmeti sonlandırıldı. Burdur halkı dağ yolundan buraya geldi buradan bindiler. Joker firması ihale yoluyla almış. Biz Mayıs 2014’te encümen kararıyla 11. ayın sonu itibariyle 'biz sizin yolcularınızı taşımayacağız. Ama siz bu ara ihale hazırlıklarınızı yapın' diyoruz ve tebliğ ediyoruz. 11. ay geliyorlar ‘Biz çalışmalara yeni başladık bize Şubat’a kadar müddet verin’ dediler. Biz de Şubat sonuna kadar müddet verdik. 28 Şubat'ta yazı yazdık. Vali yardımcımız imzasıyla genelge ile birlikte cevap gönderdiler. 'Siz yapacaksınız' diyorlar. Genelgeyi bir okuduk Kanun mücavir saha içinde belediyelere yetki veriyor. Oysa havaalanımız mücavir saha dışında.’’

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...