‘’Zaten en alt limitten uyguluyoruz’’

14 Mart 2015 11:14

Evsel atık ücretlerinin de eklenmesiyle son 2 aydır yükselen su faturaları vatandaşı isyan ettirdi. Belediye Başkanı Günaydın, tepkilerin kendine kadar geldiğini belirterek, ‘’İlgili Bakanlık bunu zorunlu tuttu. Ben de vatandaşımı üzmek istemem bu yüzden ücretleri en alt limitten uyguladık’’ dedi.

Belediye Meclis kararıyla evsel atıkların ücreti bundan böyle su faturalarına yansıyacak. Ancak son iki aydır bu şekilde su faturasıyla karşılaşan vatandaşlar isyan etti. Su kullanımın dışında 7.05+KDV ücret ödeyen vatandaşlar bu durumdan olukça rahatsız.

2 TON SUYA 11 TL FATURA ÖDENDİ

Son olarak bir vatandaş evine gelen faturayla şok olmuştu. 2 ton su kullandığı görülen vatandaşa 11 TL fatura gelmişti. Faturalara yansıtılan evsel atık ücretlerinin müfettişlerin kendilerini uyarmasıyla hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ‘’Onlar bizi ikaz ettiler. Atık su parasını almak zorundasınız dediler. Bu konuda kanun çıktı. Mecbur olmasa onu da almayacağız. Ocak ayına kadar da almadık. Vatandaşlarımızı üzmeyi istemeyiz. O ücretlerde ben de mustaribim. Arkadaşları uyardım. Rakamlarda bize düşen yetki varsa en alt bazını alın dedim. Tekrar uyaracağım’’ dedi.

‘’BU ÜCRET BAKANLIK KARARI GEREĞİ ZORUNLU VE HER AY GELECEK’’

Öte yandan sudan sorumlu Başkan Yardımcısı Akif Aslan da ‘’7,05 TL evsel katı atık ücreti var. Bu ücret Bakanlığın 1 Ocak 2015 itibariyle uygulama zorunluluğu getirdiği bir şey. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çöp hizmeti ücretini vatandaştan alacaksınız diyor. Daha önce bu çıkmıştı ancak Isparta Belediyesi uygulamamıştı. Şimdi Bakanlık zorunlu tuttu. Bu her ay uygulanacak. Yani Bakanlık çöp ihalesini kaça verdiyseniz onu belirtilen orana böleceksiniz ve abonelere uygulayacaksınız diyor. Bunu yaptığımızda da 7,05 TL+KDV çıkıyor. Biz de bunu mecburen uygulamak zorunda kaldık’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...