Isparta’ dan Bağdat’ a Eğitim Köprüsü

16 Mart 2015 18:39

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Irak’ ın başkenti Bağdat’ ta şube açtı. Iraklı vatandaşlara danışmanlık hizmetinin yanı sıra uzskatan ve örgün eğitim yoluyla Türkçe ve yabancı dile ile ölgenin ihtiyaç duyduğu mesleki ve teknik eğitimler verilecek.

BAĞDAT KARDEŞLİĞİN ADI

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Cebeci “ Bağdat, dostluğun, kardeşliğin adıdır. Bağdat bizden bir parçadır. Bugün SDÜ YBEM olarak orada açtığımız merkez ile kardeşlik bağlarımızın daha da kuvvetleneceğine olan inancım tamdır. Hedefimiz 3 ülkede daha şube açmak” dedi.

Yerel ve ulusal çapta kurslar veren ve adından sıkça söz ettiren Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu eğitim Merkezi (YBEM) uluslararası arenada da adını duyurmaya kararlı. Gücünü yerelden alan uluslararası bir marka  olma misyonu doğrultusunda dev bir adım daha atan SDÜ YBEM, Irak’ ta özel eğitim hizmetleri veren AFAK Center işbirliğiyle Bağdat’ta şube açtı.

Tarih boyunca derin kültürel, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizin bulunduğu Irak’ın başkenti Bağdat’ ta açılan merkez ile bölge insanlarına bir çok farklı alanda hizmet verilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Merkez Müdürü M. Fatih CEBECİ şu bilgilendirmeyi yaptı:

BAĞDAT BİZDEN BİR PARÇADIR

 “Bağdat bizim için herhangi bir şehirden çok daha fazla anlam ifade ediyor. Bağdat, dostluğun, kardeşliğin adıdır. Bağdat bizden bir parçadır. Bugün  SDÜ YBEM olarak orada açtığımız merkez ile  kardeşlik bağlarımızın daha da kuvvetleneceğine olan inancım tamdır. Bu şubemiz ile başta şehrimiz olmak üzere ülkemize gelecek öğrenciler için danışmanlık hizmeti veren bir merkez. Türkçe ve başka dillerin öğretildiği bir dil okulu ve bölgenin ihtiyaç duyduğu mesleki ve teknik eğitimlerin verileceği bir eğitim kurumu olarak hizmet vereceğiz.

KARDEŞLİK HUKUKU GÜÇLENECEK

SDÜ YBEM bu adımla önemli tarihi, ekonomik ve kültürel bağlarımızın olduğu Bağdat şehrinde hem ülkemize ekonomik girdi sağlayacak hem de iki ülke arasında ki kardeşlik hukukunu güçlendirecektir. Böylece Irak halkı ile hem kurumsal bağlarımız olacak hem de şehrimiz ve ülkemiz bu bağdan ekonomik ve kültürel kazanım sağlayacaktır.

3 ÜLKEDE DAHA ŞUBE AÇILACAK

SDÜ YBEM olarak artık şehrimize, bölgemize ve ülkemize artı değer sağlayan marka bir kurum durumundayız. SDÜ YBEM olarak bugün haklı bir gurur yaşıyoruz. Farklı ülkelerde de yeni şubeler açma girişimlerimiz devame diyor. Çok yakında üç ülkede daha şubelerimizi açacağız. Bağdat ofisimizin her iki ülkeye de hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Irak artık bize ırak olmayacak.

TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRIYORUZ.

Irak’ta geçerli olan eğitim faaliyetlerini yürüteceğiz. Öncelikli olarak dil Türkçe , Türkçe üzerinden eğitim çalışmalarımız var. İngilizce eğitim yapacağız. Uzaktan eğitimle Orta Doğu’ da İngilizce eğitim vereceğiz. Yaşam boyu Eğitim Merkezi bunu yapacak. İngilizce uluslararası geçerliliği olan sınavlara yönelik bizim hocalarımız kurs verecek. Hocalarımız buradan anlatacak onlar oradan öğrenecekler. Lisans, yüksek lisans, doktora öğrenciler var. Orada varlığımızı hissettireceğiz. Bağdat Büyükelçiliği’ nin karşısında ofisimizi açtık. Faaliyetlerimiz başladı. Burada önemli olan Türk Bayrağı’nı astık. Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Türk Bayrağı birlikte dalgalanacak. Türkçe kursunu hem orada örgün olarak vereceğiz hem de uzaktan eğitim yöntemiyle  vereceğiz. Maksadımız Türkçe eğitimi.” dedi

 

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...