Eğirdir Turizm Yüksek Okulu yeni binasının inşaat ruhsatı verildi

31 Ekim 2012 17:44

Başkan Özmeral, “Resmî bütün işler tamamlandı. Şimdi sıra hayırseverlerimizde. Belediye olarak okullarımız için her türlü desteğe hazırız. İnşallah yakın zamanda yeni okul binasının temelini saygıdeğer halkımızla birlikte atacağız” dedi.

Eğirdir’de 4 yıllık Turizm Otelcilik Yüksek Okulu’nun resmî olarak açılışından sonra şimdi de yeni yapılacak binanın temeli atılacak.

Menderes Mahallesi Köprübaşı Mevkiîndeki Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi binasına geçici olarak yerleşen Eğirdir Turizm Otelcilik Yüksek Okulu’na Eğirdir Belediyesi’nin yaptığı imar düzenlemelerine göre 3 ayrı kısımdan teşekkül edecek yeni binaların inşaat ruhsatı verildi. Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bağlı eğitim verecek 4 yıllık Eğirdir Turizm Yüksek Okulu’nun resmi açılışını gösteren levhaların asılmasından sonra sıranın yeni okul binalarının yapımına geldiğini belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Allah’a şükürler olsun Eğirdir’de SDÜ’ye bağlı olarak iki yüksek okulumuz resmiyet kazanarak açıldı. Bu yıl öğrenci alınmadı diye gelişmeleri hafife almayalım. Resmi bütün işlemler tamamlandı. Şimdi sıra hayırseverlerimizdedir. Belediye olarak okullarımız için her türlü desteğe hazırız. İnşaallah yakın zamanda yeni okul binasının temelini saygıdeğer halkımızla birlikte atacağız” dedi.

Başkan Özmeral, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Yakup Altan ile sık sık görüştüklerini ifade ederek, ilçedeki önde gelen işadamları, esnaflar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve hayırsever vatandaşlarla yeni okul binası için toplantı yapılacağını ve yeni okul binasının temelinin kısa zamanda atılacağını açıkladı.

Isparta’dan Vali Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Ticaret Borası Başkanı Ahmet Adar’ın da katılacağı toplantıda Yüksek Okullar için önemli kararların alınması bekleniyor. Toplantının Eğirdir Yeşilada Mahallesi’ndeki Mavigöl Otel’de 1 Kasım 2012 Perşembe günü yapılacağı belirtildi.

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...