‘’Masa başında kurs belirlemiyoruz’’

16 Mart 2015 18:40

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, her yıl geleneksel hale getirdikleri İşgücü Piyasa Analizi’ni bu yıl da yapacaklarını bildirdi. Bu analiz sayesinde açık iş kollarını ve hangi meslekte eleman arandığını nokta atışla tespit ettiklerini ifade eden Ergin, ‘’Kurslarımızı işverenlerle belirliyoruz’’ dedi.

Her yıl kendine daha üst hedefler koyan İŞKUR İl Müdürlüğü bu yıl da hedefini yüzde 30 oranında artırdı. Özellikle meslek edindirme ve girişimcilik kurslarıyla birçok vatandaşı istihdama kazandırmayı başaran İŞKUR, çalışmalarını işgücü piyasa analizi ile de güçlendiriyor.

‘’250 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERMEYİ HEDEFLİYORUZ’’

Girişimciliğin artık İŞKUR’un görev alanlarından biri olduğunu belirten İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, ‘’2015’te hedefimiz 250 kişiye girişimcilik eğitimi vermek. Eğitimlerin bir kısmını merkezde bir kısmını Yalvaç ve Yenişarbademli’de yapacağız. Mayıs ayında girişimcilik semineri düzenleyeceğiz. Bu seminerde verilen eğitimlerde neler yapıldı? Eğitimler sonucunda kaç kişi iş kurdu, onları buluşturacağız.

‘’İŞÇİ BULAMIYORUM DENİLEN TÜM ALANLARDA KURS AÇACAĞIZ’’

Öte yandan 2014 yılında yaptığımız iş gücü analizi var. Bu analizde Isparta’daki açık işleri çıkardık. İşverenlerimizin arayıp da bulamadıkları meslek dalları var. Bunları bu yıl listemize aldık ve kurslar açmaya başladık. Bunlar aşçılık, garsonluk, muhasebecilik gibi meslekler. İşverenlerin ben bu meslek dallarında işçi bulamıyorum dediği tüm alanlarda kurslar açacağız. Muhasebecilik ve garsonluk kursları açtık. Bunlar en önemli dallardan bir tanesi’’ dedi.

‘’EN ÇOK MUHASEBECİ ARANIYOR’’

Diğer taraftan iş gücü analizini son 2-3 yıldır yaptıklarını ve en çok aranan meslek gruplarının arasında muhasebeciliğin bulunduğun u dile getiren Ergin, ‘’Şuanda 14 tane ön muhasebeci ve muhasebeci aranıyor. En fazla olanlardan diğerleri de aşçı ve aşçı yardımcısı ile satış danışmanı.

‘’KAFAMIZDAN KURS AÇMIYORUZ’’

Artık kafadan kurs açmıyoruz. Isparta’nın ihtiyaç duyduğu mesleklerde kurslar açacağız. Isparta’da aranan meslekler değişiyor. Geçen yıl satış elemanı yokken bu yıl o ön plana çıktı. Muhasebecilik de ön plana çıktı. Isparta’da hizmet sektörünün fazla olması garson ve aşçılığı aranan meslekler arasına sokuyor. İş gücü analizlerimizin faydasını bu şekilde görüyoruz. Masa başında kursları belirlemiyoruz. Sahada olanlarla işverenlerle bunları belirliyoruz. Her yıl bu analiz yapılıyor.

‘’İSTİHDAMDA 5000’LERİ YAKALAMAMIZ LAZIM’’

Bazen işverenler geliyor şu alanda kurs açalım diyor. Açmıyoruz çünkü o alanda elaman oluyor. Kurslara başvurular oluyor. Sadece kaynakçılık ve mermercilikte kursiyer bulamadık. Ama kurslarımız amacına ulaşıyor. Isparta’nın istihdamı her zaman artıyor. Biz ne zaman hedefi yakalasak hedefimizi yüzde 30 artırdılar. Bunun da sonucu bir yandan kursların işverenlerin isteğine göre açılmasına diğer taraftan da o istihdam alanlarının da gerçekleşmesinden kaynaklanıyor. Bizim bu yıl istihdamda 5 binleri yakalamamız lazım. Bunun için de Isparta’da her işletmede ne oluyor haberimiz olması lazım. Bu yüzden devamlı sahadayız’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...