SDÜ, 11 milyonun 450 bin TL´sini kurtardı

17 Mart 2015 18:38

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 11.5 milyon liralık zimmet operasyonuyla ilgili Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

“Herkesin malumu olduğu üzere SDÜ Döner Sermaye işletmesinden yasadışı şekilde transfer edilen belli miktardaki parayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün yapılan operasyonda bazı kişiler gözaltına alınmıştır.

Bu konuyla ilgili olarak şu hususların komu oyu tarafından bilinmesi gerektiğine inanmaktayız.

Öncelikle iddia edilen yolsuzluk, üniversitemizin herhangi bir biriminde olmamış, yönetimi ve denetimi üniversitemize ait olmayan saymanlık biriminde gerçekleşmiştir.

İkinci olarak bu olayın öğrenilmesini müteakkiben Döner Sermaye İşletme müdürü olan personelimiz soruşturmanın selameti ve etik gereği görevinden çektirilmiş ve arkasından rektörlüğümüzce bir soruşturma başlatılmıştır ve bu soruşturma devam etmektedir. Dolayısıyla ilgili personeli görevden almış olmamız onları suçlu görmemizden değil kamu etiği açısından yapılması gereken bir süreç olarak düşünülmüştür.

Üçüncü olarak bu olayda transfer edilen para Süleyman Demirel Üniversitesi’nin parasıdır. Dolayısıyla üniversite yönetimi olarak bu soruşturmaya mağdur olarak müdahil olmuş ve haksız ve hukuksuz bir şekilde transfer edilen bu paramızı geri almak için gerekli hukuki başvuruyu başlatmış durumdayız. Çalışmalar neticesinde sözkonusu paranın yaklaşık 450.000 TL’lik kısmı bugün itibariyle tahsil edilmiştir.

Dördüncü olarak yapılan son operasyonda başka kurumlara mensup olan ya da herhangi bir kurum personeli olmayan çok sayıda kişiyle birlikte Süleyman Demirel Üniversitesi’nden birkaç personel de ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınmıştır. Kaldı ki bugün itibariyle kurumumuza mensup personelin serbest bırakıldığını da memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız.

Son olarak bilinmelidir ki; bu konu ile ilgili hukuki sürecin bir an önce tamamlanması ve suçu ve/veya ihmali olanların hak ettikleri cezaları almaları en büyük temennimizdir.

Konunun defalarca kamuoyu ile paylaşılmış olmasına rağmen bazı art niyetli kişilerin ya da ve medyanın konuyu ısrarla üniversitemizle ilişkilendirme gayretleri de manidardır. Ayrıca sözkonusu yalan ve haksız yayınlarla ilgili yasal haklarımızı da saklı tutmaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...