‘’Tarihin akışını değiştirecek kadrolarda yer almak üzere yola çıktım’’

17 Mart 2015 18:45

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’ndeki görevinden istifa ederek MHP’den Milletvekili aday adaylığını açıklayan Mehmet Ali Tombul, İlimizin 13 yıldır ihmal edildiğini belirterek, “Bu topraklara hepimizin borcu var. Hepimiz elbirliğiyle bu kısır döngüyü tersine çevirmeliyiz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde  Milletvekilliği için aday adaylığı açıklamaları devam ediyor. Bu kapsamda dün de parti binasında basın toplantısı düzenleyen Mehmet Ali Tombul, 25 Dönem Milletvekilliği için MHP’den aday adayı olduğunu açıkladı. Adaylık açıklamasını Çanakkale Destanı’nın arifesinde yaptığını belirten Tombul, “O gün Türk Milleti inanmış ve ayağa kalmıştı.  Öyle inanmışlardı ki Ulu Önder Atatürk’ün “Bu gün baktığımızda 100 yıl önceki ruhumuzu kaybetmek üzereyiz yâda ölüm uykusuna daldık. Türk Milleti ölüm uykusundan uyanmalı ve Bilge Kağan’ın dediği gibi ‘Titreyip Kendine dönmelidir.’ Bu güzel ülkenin temelleri çatırdamakta, çatısı çökmektedir. Bir an önce uyanmalı ve bu kötü gidişe elbirliğiyle dur demeliyiz” şeklinde konuştu.

‘’7 HAZİRAN DÖNÜM NOKTASI OLACAK’’

Öte yandan ülkenin bir açmaz içerisinde olduğunu ifade eden Mehmet Ali Tombul, 7 Haziran’daki seçimlerin bir dönüm noktası niteliği taşıdığını bildirdi. Tombul açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İnancım, yüce Türk milletinin sağduyusunu kullanarak, ülkemizi siyasal olarak bölünmenin, ahlaki olarak çöküşün, ekonomik olarak uçurumun eşiğine getirenlere sandık başında “Dur” diyeceği yönündedir. Bu kritik dönemeçte öncelik alarak tarihin akışını değiştirecek kadrolarda yer almak üzere yola çıktım.

‘’DEREBOĞAZI YOLU’NUN AKTİVİTESİ ARTIRILMALIDIR’’

Bu topraklara hepimizin borcu var. Hepimiz elbirliğiyle bu kısır döngüyü tersine çevirmeli. Isparta’yı bir cazibe merkezine dönüştürmeli, istihdam yaratacak yatırımlara öncülük ederek, göçü tersine çevirmeliyiz. Güzel Isparta’mızın doğal ve tabii kaynakları tam olarak il ekonomisine kazandırılamamıştır. Gerekli tedbirleri elbirliği ile almalıyız. Ulaşım sorunlarını çözmeliyiz. Demiryolu Hattını canlandırmalıyız ki ürünlerimizi daha düşük maliyetle taşıyalım. Konya – Isparta karayolu bölünmüş yola dönüştürülerek İlimiz Doğu – Batı Koridorunun tekrar merkezi olmalıdır. Antalya’nın turizm potansiyelinin Isparta’yla entegrasyonu sağlanmalı ve Dereboğazı Yolu’nun aktivitesi artırılmalıdır.

‘’PAZARLAMA GÜCÜ ARTIRILMALI’’

İlimizin en önemli gelir kaynakları hayvancılık, meyve üreticiliği, gülcülük ve diğer tarım işleridir. Üretimde girdi maliyetlerini düşürecek tedbirler alınmalı, teknolojik gelişmeler üreticiye yansıtılmalıdır. Üretim maliyetleri düşürülerek pazarlama gücü artırılmalı, bu alanda yapılacak yatırımlarla yeni istihdam alanları yaratılmalı ve göç eden iş gücünün istihdamı sağlanmalıdır.

‘’AYAKKABI KUTULARINDA HORTUMLANMAZ İSE;

KAYNAK SORUNU KENDİLİĞİNDEN ÇÖZÜLÜR’’

Üniversite öğrencilerinin en önemli problemleri olan barınma (yurt) ve geçim sorunlarıyla ilgili tedbirler alınmalıdır. Bu ülke doğru yönetilir, kaynaklarını lüks ve şatafat uğruna israf ettirmezse, kaynaklarının haksız yere transferine izin verilmez, yetimin mazlumun hakkı, birileri tarafından ayakkabı kutularında hortumlanmaz ise; kaynak sorunu kendiliğinden çözülür. Sorunların çözümü Milletimin, Memleketimin huzuru ve mutluluğu için daha iyi hizmet edebilmek amacındayım.”

MEHMET ALİ TOMBUL KİMDİR?

‘’1960 yılında Şarkikaraağaç’a bağlı Yeniköy’de doğdum ve büyüdüm. İlkokulu köyümde, ortaokulu ve liseyi kendi ilçemde okudum. Çocukluk ve gençlik yıllarımda her köylü çocuğu gibi tarlada, harmanda çalıştım, çobanlık yaptım. Lise döneminde bir taraftan okul hayatıma devam ederken, okul dışı zamanlarımda babamın konfeksiyon dükkânının işlerini yürütmeye çalıştım. 1977 yılında Gazi Üniversitesi İİB Fakültesini kazandım. Bu vesileyle ilk defa geldiğim Ankara’da eğitim hayatına başladım. Benim gibi kırsal kesimden gelen öğrencilerin en önemli sorunu barınma (yurt) sorunudur. Öğrencilik hayatımı değişik yurtlarda kalarak tamamlamaya çalıştım. Öğrencinin bir diğer sorunu da geçimdir. Öğrenci iken Şeker Fabrikalarında sendikalı işçi olarak çalışmaya başladım. 12 Eylül sonrasında aynı kurumda memurluğa atandım. 1986 yılında atandığım Başbakanlık Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi’ndeki çalışma hayatım, Özelleştirme İdaresi’nde devam etti. Evliyim ve iki çocuğum var.’’

 

Bu haber 1110 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...