Nuhoğlu; “Çanakkale, kanlı planları alt üst eden bir silkiniştir”

19 Mart 2015 16:00

MHP Isparta Milletvekili A. Adayı A. Ziya Nuhoğlu, Çanakkale destanını ve şehitleri dualarla ve hayranlıkla bir kez daha idrak ettiklerini belirterek, Çanakkale'nin Türk milletinin tarihi bir direnişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkiniş olduğunu belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili A. Adayı A. Ziya Nuhoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Nuhoğlu, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Savaşı'nı zaferle taçlandıran günü hürmetle hatırladıklarını belirtti. 100. seneyi devriyesinde, Çanakkale destanını ve muhterem şehitleri dualarla ve hayranlıkla bir kez daha idrak ettiklerini kaydeden Nuhoğlu, Çanakkale'nin Türk milletinin tarihi bir direnişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkinişi olduğunu ifade etti. "Hepsinden de önemlisi, imanın, inancın ve milli iffetin gülleye, mermiye ve gelişmiş savaş gemilerine tavizsiz duruşudur" diyen Nuhoğlu, "Sömürgeci heveslerin, zulüm ve eziyeti rehber edinen yedi düvelin kıyılarımıza kadar getirdikleri kanlı hesaplar, Türk milletinin fedakarlıkla ve cesaretle inşa ettiği tabyalara ve siperlere çarpmış ve sonuçsuz kalmıştır" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin ayağa kalkan millet iradesinin, bağımsız yaşama dışında hiçbir seçeneği olmayan beşeri kudretin ve kuvvetin somutlaşmış hali olduğuna dikkati çeken Nuhoğlu, vatan topraklarına göz diken küresel odakların, sayı, malzeme, imkan ve teknolojik üstünlüklerinin millet olma şuuru karşısında çaresiz kaldığını belirtti. Nuhoğlu, Türk milletinin her ferdinin yöresi, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun, Çanakkale semalarında yüreklerini buluşturduğunu ve birlikte şahadet şerbetini içtiğini, beraber hücuma kalktığını, aynı safta dua ettiğini, birbirinin umudu olduğunu ve vatanın selameti için emek vererek kan döktüğünü ifade etti.

"ÇANAKKALE'Yİ GEÇİLMEZ KILAN BİRLİKTE YAŞAMA ÜLKÜSÜDÜR"

Nuhoğlu, "Sırtında adeta vatan coğrafyasının yükünü kaldıran Seyyit Onbaşı'nın, Nusret Mayın Gemisi'yle  devleşen Tophaneli Yüzbaşı Hakkı'nın, askerlerine ölmeyi emreden Mustafa Kemal'in ve dönmeyi aklından bile geçirmeyen nice kınalı kuzunun manevi hatırası ve mirası sayesinde bağımsızlığımız korunmuştur. Çanakkale aynı zamanda milli mücadelenin ilham ve esin kaynağı olarak geleceği aydınlatmış, son yurdumuzun tek dişi kalmış canavarlara asla yem edilmeyeceğini ispatlamıştır" dedi.

Bu zaferin insanlık aleminin şahitliğinde, Türk milletinin varlığına ve yaşama hakkına el uzatan alçaklara karşı abideleşen ruhu olup, şeref ve milli onur savunmasının zirve hali olduğunu bildiren Nuhoğlu, Çanakkale'yi geçilmez kılanın, milleti yenilmez yapan ve kardeşliği dağılmaz hale getirenin ise bunlardan feyzini alan birlikte yaşama ülküsü ve kararlılığı olduğunu kaydetti. Nuhoğlu, "Ancak bu tarihi şan ve övünç kaynağımızı alet ederek, mahalli dillerde afişler bastırmak, Çanakkale bilincine etnik anlamlar yüklemek her şeyden önce kendini bilmezlik ve samimiyetsizliktir" dedi.

"Dün, millet varlığında buluşarak fani bedenlerinden vazgeçen vatan evlatlarını, dille, fikirle ve siyasi çıkarla tefrik etmeye cüret etmek çok büyük bir haksızlık ve vebal olarak bölünme ayini yapanların hanesine yazılacaktır" diyen Nuhoğlu, şunları kaydetti:

"Temennim, Türkiye'yi 36 parçaya ayırarak zımnen millet varlığına suikast düzenleyenlerle, bunu açıkça yapan bölücü çevrelerin Çanakkale'nin derin hikmetinden ve ışığından istifade etmeleri ve layıkıyla anlamalarıdır. Herkes bilmelidir ki, Türk milletinin Çanakkale menkıbesi gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler bulunduğu müddetçe, geçmişte başaramayan yabancı emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır. Bu duygularla, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü'nde, tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakarca çabası olan muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

 

 

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...