“Zabun da vekillerini beğenmiyor!”

19 Mart 2015 16:01

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti  İl Başkanı Osman Zabun’un kendi vekilleri olan Bilgiç ve Özel’i beğenmediğini ileri sürdü. Yalçın, “Bakın Zabun ‘Isparta’yı iyi bilen, kente katkı sağlayabilecek bir listeyle çıkacağız’ diyor. O da iki AKP milletvekilinin çalışmalarından memnun değil herhalde. Doğru söze ne denir? Ancak şapka çıkarılır” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in yalanlarla Isparta’yı oyaladığını ileri sürdü. Bilgiç’in ayrıca şu sıralar yaptığı açıklamalarla seçim vaadinde bulunduğuna da dikkat çeken Yalçın, şunları söyledi;

“BİLGİÇ VERDİĞİ SEÇİM VAATLERİNİ BELGELERİYLE AÇIKLAMALIDIR”

“Biz her zaman kim Isparta için bir ağaç dikmişse Allah ondan razı olsun diyoruz, ama yıllardır Isparta’yı AK yalanları ile oyalayanlara diyecek söz bulamıyoruz. Bunun son örneklerinden biri de AKP Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in; 16 Mart 2015 tarihinde basına verdiği demeçtir. Bu demecinde Bilgiç; ‘Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde yapılan takip ve girişimler sonucunda alınan kararlar Isparta'ya şimdilik yeni 165 fabrika yapılması için altyapı hazırlıyor. 2. OSB için onay çıktı, genişleme için kamulaştırma startı veriliyor’ diyor. Bu söylemler tamamen seçim vaadidir! 2. OSB için ortada fizibilite çalışması yoktur. Kamulaştırma bütçesi yoktur. Varsa Sayın Bilgiç 2. OSB’nin kamulaştırması için kaç para ayrıldığını belgesiyle kamuoyuna açıklamalıdır.

“ISPARTA’NIN HAYRINA BİR ŞEY YAPARSAN

HALKI DA BİZİ DE SEVİNDİRİRSİN”

3 yıl önce Deri OSB'nin Karma OSB'ye dönüştürülmesi için Yönetim Kurulu'nda karar alındı. Bakanlık sıcak bakmadı diyorsun. Ardından da Isparta gündeminde şu sıralar ‘Deri OSB'nin Karma OSB'ye dönüşmesine onay verildi’ diyorsun. Deri OSB Başkanı da Deri OSB’nin yüzde 50’sinin boş olduğunu karma organize olduğu takdirde bu tesislerin tamamen dolacağını söylüyor. Böyle bir şeye bizlerde ‘Evet’ deriz. Ama Sayın Bilgiç bu konuda unuttuğunuz bir şey var; O da Karacaören Koruma havzası ile ilgili yönetmelik ve onun devamında gelecek olan ek yönetmelikler… Gerçekten Isparta’ya hizmet etmek istiyorsanız, bu konuyu Isparta’yı her konuşmasında çok sevdiğini söyleyen Çevre ve Orman Bakanı’na bir zahmet soruverin! İsterseniz bir ipucu daha vereyim; Ek yönetmelik hakkında Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı’ndan da Karacaören’le ilgili bilgiyi alıp Isparta’nın hayrına gerekli düzenlemeleri yaptırırsan, Ispartalı hemşerilerimizi de bizleri de sevindirirsiniz!

“ZABUN DA KENDİ VEKİLLERİNİN(!) FARKINDA”

Sayın Bilgiç yine bir demecinde ‘Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi yıllardır kamulaştırmayı bekliyor. Önümüzdeki günlerde kamulaştırma işlemlerine başlanacak. Parselasyon işlemlerinden sonra 1.etapta 50 fabrika yapılabilecek’ diyor. Peki, siz 3 yıl önce Isparta milletvekili değil miydiniz? O zaman Yalvaç’ın bu sorunu yok muydu? Elbette vardı. Ama o zaman seçim yoktu. Sayın Bilgiç; Biz hep ‘Isparta sahipsiz Isparta’nın sahibi yok’ demiştik. Bakın AK Parti İl Başkanınız Osman Zabun da, ‘Gerçekten Isparta’yı iyi bilen ve kente katkı sağlayabilecek bir listeyle Ispartalıların karşısına çıkacağız’ diyor. O da iki AKP milletvekilinin çalışmalarından memnun değil herhalde. Doğru söze ne denir? Ancak şapka çıkarılır.”

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...