“Belediye, Deri OSB yapılırken bazı noktaları atladı”

19 Mart 2015 16:02

Deri OSB Başkanı Eşref Bıtrak, sürekli kokudan şikâyet edildiğini fakat normalde OSB’ye ayrılan arazilerin 1 km etrafında yerleşim yeri olmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Burada belediye bazı noktaları atladı. Arıtmayı Sav’a yapsaydık kokuyu konuşuyor olmazdık” dedi.

Deri OSB’de karma OSB sevinci yaşanıyor. Karma OSB için ön talepleri aldıklarını ve 140 bin m2’lik müracaatın bulunduğunu belirten Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, 800-1000 çalışanın olacağı bir OSB hayal ettiklerini bildirdi. Bir taraftan bu gelişmeler yaşanırken diğer taraftan yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Bıtrak, “Deri OSB’nin bugüne gelmesinde sektör 3 kez yer değiştirdi. Son olarak bulunduğumuz alana (Vatan Mahallesi’nin altına) geldi. Dericilik Isparta’nın köklü mesleklerinden biridir. Türkiye’de ayakkabı sektörünün deri ihtiyacının yüzde 70’ini Isparta tek başına karşılıyor. Bu borsayı bizler yönlendiriyoruz. Biz yarı mamul olarak malımızı satıyoruz. Ayakkabı şeklinde yurtiçi ve yurtdışına satılıyor. Ayakkabı sanayicileri üretim maliyetlerini aşağıya çekmek için yurtdışından deri ve bitmiş ayakkabı getiriyorlar. Bundan dolayı zaten zehirli ayakkabı gündeme geldi” dedi.

“YENİ YERİMİZE GEÇERKEN ZAMANLAMA HATASI YAPTIK”

Öte yandan yeni yerlerine geçerken zamanlama hatası yaptıklarını itiraf eden Bıtrak, şöyle devam etti; “Şuanda karma olarak zamanı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Isparta, sanayi olarak diğer illerden geri kaldı. Marka şehir olabilmemiz için üniversitemizden yararlanmamız lazım. Üniversite ile sanayi çok iyi çalışması lazım.

“BİZİM 1 KM. ETRAFIMIZDA YAPI OLMAMASI LAZIM”

Diğer taraftan koku sürekli gündemde. Bu kokudan biz de rahatsızız. Ancak OSB’lerin bir özelliği var. OSB’ye ayrılan arazilerin 1 km etrafında yerleşim yeri olmaması lazım. 1991’den beri Deri OSB’nin orada olacağı belli. Burada belediye bazı noktaları atladı. Benim bir projem var. Biz orayı fuar alanına dönüştürmeye çalışıyoruz. Belediye ile görüşeceğim. OSB’de 50 parselimiz var. Belediye ile görüşerek 50-60 yer daha alırsak orayı da ağaçlandırmak istiyoruz. Arıtmamızın koku olayıyla çalışmamız var. İnşallah netice alacağız. Sav kasabasının bir arıtması yok. Arıtmayı Sav’a yapsaydık kokuyu konuşuyor olmazdık. Bu proje için geç kalındı. Kokuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İleriki dönemlerde koku sorunu kalmayacak.  Biz çevreyle barışık olmak istiyoruz. Orada Davraz Kent var, çok güzel yapılaşma var. Çevreyi bozmak istemiyoruz.

“DERİ BORSASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Karma OSB için ön talepleri aldık. 140 bin m2’lik müracaat var.  800-1000 çalışanımızın olmasını tahmin ediyoruz. Deri Borsası çalışmalarımız var. Madem sektörün yüzde 70’ine biz ürün veriyoruz o zaman borsayı da bizim belirlememiz gerekir. Zamana ve teknolojiye ayak uydurmamız lazım. Kurumların ortak fikirleri hayata geçirilmeli. Önemli olan ortak düşüncelerin hayata geçirilmesidir.”

 

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...